July 14, 2019

13.07.2019: Будівлю телеканалу "112" обстріляно із гранатомета


Будівлю телеканалу "112" обстріляно із гранатомета
Будівлю телеканалу "112" обстріляно із гранатомета
  • Будівлю телеканалу "112" обстріляно із гранатомета.
  • Зеленський відвідав Одесу та Херсон і призначив нового главу херсонської облдержадміністрації.
  • У Парижі відбулися переговори радників глав держав "нормандської четвірки" для підготовки зустрічі на вищому рівні.

В Україні

  • Президент Зеленський відвідав Одеську та Херсонську області. Він відмовився від призначення голови Одеської обласної державної адміністрації, проти якого в ЗМІ висунули безліч претензій, і заявив  на цю посаду буде оголошено конкурс. Головою Херсонської адміністрації Зеленський призначив одного з членів "волонтерського десанту" Порошенка – Гусєва. За твердженням ЗМІ, призначення Гусєва пролобіював "волонтер" Арахамія – один із кандидатів у депутати за квотою міністра внутрішніх справ Авакова у виборчому списку партії "Слуга народу". Зеленський поставив перед Гусєвим задачу забезпечити до кінця поточного року облаштування контрольних пунктів в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з Кримом.
    Зеленський в Одесі зажадав від виконувача обов'язків глави Держфіскальной служби Власова написати заяву про відставку через невиконання вказівки про звільнення керівників 4 митниць на західному кордоні – замість звільнення Власов відправив їх у відпустку. Президент заявив, що звернеться до глави Кабміну Гройсмана з пропозицією про звільнення голови Держслужби з безпеки на транспорті Ноняка, якому підпорядковані  інспектори, що перевіряють великовантажні автомобілі, які перевозять зерно в порт. Інспектори за хабарі дозволяють проїзд вантажівок, що завантажені набагато вище за дозволену норму, що призводить до руйнування доріг. Зеленський зауважив, що доходи Одеського порту різко знизилися та зажадав звільнити митників, які "кришують" контрабанду. Він запропонував призупинити на 2 місяці екологічні перевірки суден у портах, які служать джерелом корупційного тиску на перевізників.
  • Із гранатомета було обстріляно будівлю телеканалу "112". Вибух пошкодив вивіску, постраждалих немає. Активісти націоналістичних організацій на акції під будівлею СБУ вимагали арешту кума президента РФ Путіна Медведчука та заборони трансляції на 112 каналі пропагандистського фільму режисера Стоуна про "громадянський конфлікт на Донбасі". Представник України в політичній підгрупі на переговорах у Мінську Безсмертний заявив, що включення Медведчука до списку учасників переговорів пролобіював особисто Путін, після чого його кандидатуру запропонувала канцлер Німеччини Меркель.
  • Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг затвердила нові тарифи для сонячних електростанцій, які набудуть чинності з 1 серпня. Тарифи на передавання електроенергії, на 10% нижчі,  діяли до 7 червня – 312 грн/МВт•год, на диспетчерське управління – 8,9 грн/МВт•год.

Війна

  • На Донбасі знову відбулися зіткнення всією лінією фронту. Окупанти обстріляли українські війська у Широкиному та Водяному в районі Маріуполя, у Новотроїцькому – поруч з КПВВ на трасі Донецьк-Маріуполь, у Пісках на околиці Донецька, у промзоні Авдіївки, у Верхньоторецькому поблизу траси Донецьк-Костянтинівка, у Зайцевому в околицях Горлівки, у Новолуганському на Світлодарському виступі, у Новоолександрівці Попаснянського району та в Кримському - в районі траси Р-66 в Луганській області. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілів поранено 2 українських військових.

Україна та світ

  • У Парижі відбулася зустріч представників країн "нормандської четвірки" для обговорення можливої ​​зустрічі лідерів. Основною темою зустрічі була реалізація мінських домовленостей, перш за все, припинення вогню.
  • За словами адвоката бійця Нацгвардії Марківа, що засуджений італійським судом на 24 роки в'язниці за нібито вбивство репортера – громадянина Італії в Слов'янську в 2014 році, на рішення буде подана апеляція. Остаточний вердикт суд винесе навесні 2020 року.
  • Прем'єр-міністр Гройсман стверджує, що залізничне сполучення з Росією неможливо розірвати через вимоги угоди про асоціацію з ЄС.

No comments:

Post a Comment