July 07, 2019

06.07.2019: Зеленський оголосив рішучу боротьбу з контрабандою


Зеленський оголосив рішучу боротьбу з контрабандою
Зеленський оголосив рішучу боротьбу з контрабандою
  • Зеленський оголосив рішучу боротьбу з контрабандою.
  • Садовий звернувся до Зеленського з проханням про розслідування "сміттєвої блокади".
  • До України прибув танкер із нафтою зі США.

В Україні

  • Президент Зеленський відвідав Львів і Закарпаття. Він призначив нових голів Львівської, Івано-Франківської і Закарпатської облдержадміністрацій, а також начальників управлінь СБУ Львівської і Закарпатської областей.
    На зустрічі з митниками в Ужгороді Зеленський заявив, що його команда має намір припинити контрабанду, а "нагору нічого заносити не потрібно". Він також вимагав звільнити співробітників відділу "К" СБУ на Закарпатті, які відповідають за боротьбу з корупцією та контрабандою. Зеленський звернувся до керівників Волинської, Закарпатської, Львівської і Чернівецької митниць з вимогою написати заяви про звільнення, в іншому випадку він має погрожує звільнити їх через  Держфіскальну службу.
  • Глава Митної служби Нефьодов пообіцяв запустити "електронну митницю" протягом року.
  • Партія "Слуга народу" оскаржила рішення Київського адмінсуду про повторне жеребкування номерів партій у виборчому бюлетені на позачергових парламентських виборах. Адмінсуд також відмовив "Партії пенсіонерів" у спробі скасувати реєстрацію партії Саакашвілі "Рух нових сил".
    Депутат від партії "Слуга народу" за мажоритарним округом у Харкові Куницький підтвердив наявність у нього громадянства Ізраїлю, проте стверджує, що після подання документів до ЦВК звернувся до ізраїльського консульства із заявою про відмову від громадянства.
  • Мер Львова Садовий звернувся до президента Зеленського з проханням про розслідування "сміттєвої блокади" міста 2016 року після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. За словами Садового, організатором блокади був попередній президент, який вимагав від Садового в обмін на розв'язання проблеми підписати політичну угоду про фактичний контроль Порошенка над парламентською фракцією "Самопомочі".
  • Міністр оборони Полторак призначив новим командувачем оперативного командування "Південь" генерал-майора Палагнюка. Його попередника Вишневського призначено командувачем сил логістики ЗСУ.

Війна

  • Унаслідок бойових дій на Донбасі минулої доби зазнали поранень і травм 5 українських військовослужбовців. Окупанти не припиняють обстріли з мінометів і важкої артилерії усією лінією фронту від Азовського моря до півночі Луганської області. Бойові зіткнення відбулися на приморській ділянці в Широкиному, Лебединському, Водяному, Піщовику, Гнутовому, на південь від Докучаєвська – у Старогнатівці та Богданівці, в околицях Донецька – у Мар'їнці і Красногорівці, у районі Горлівки – у Шумах, Південному, Зайцевому, Новгородському, на Світлодарському виступі – в Новолуганському та Світлодарську, в околицях Попасної – у Новоолександрівці, у Новотошківському на трасі Р-66 "Бахмутка" і в Золотому в районі невідкритого КПВВ на окуповану територію.
Україна та світ
  • Зеленський переконаний, що президент США Трамп допоможе Україні у протидії будівництву "Північного потоку-2".
  • 8 червня в Києві відбудеться саміт Україна-ЄС за участі президента Зеленського, глав Ради Європи та Єврокомісії. Перед зустріччю глава Євроради Туск відвідає Донбас, де ознайомиться із ситуацією в Станиці Луганській, зустрінеться з представниками місії ОБСЄ та місцевими жителями.
  • Комітет ПАРЄ схвалив резолюцію про мілітаризацію Росією тимчасово окупованого Криму, Севастополя, Чорного та Азовського морів, усі поправки російської делегації було відхилено. Комітет також схвалив резолюцію із закликом про припинення військових дій на сході Україн, виведення звідти важкого озброєння та проведення розмінування на основі мінських домовленостей, які Росія не виконує. Крім того, ПАРЄ закликала РФ забезпечити деокупацію Криму та Севастополя й вивести війська з української території.
  • До України вперше поставлено ​​нафту зі США – до одеського порту прибув танкер із 75 тис. т нафти. Її буде перероблено на пальне на Кременчуцькому НПЗ, що контролює група "Приват".
  • У ЗМІ з'явилося відео, на якому захоплений в Сніжному бойовик "ДНР" зізнається в причетності до вивезення з України ЗРК "Бук", з якого було збито авіалайнер MH17.

No comments:

Post a Comment