June 24, 2019

23.06.2019: ЦВК відмовила в реєстрації на виборах партії Саакашвілі

ЦВК відмовила в реєстрації на виборах партії Саакашвілі
ЦВК відмовила в реєстрації на виборах партії Саакашвілі

  • ЦВК відмовила в реєстрації на виборах партії Саакашвілі.
  • У Києві відбувся "Марш рівності" ЛГБТ.
  • Росія вимагає від Нафтогазу відмовитися від претензій до Газпрому для збереження транзиту газу українською ГТС.

В Україні

  • Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації партії "Рух нових сил" Саакашвілі, обґрунтувавши своє рішення тим, що партія оприлюднила список до моменту оголошення про проведення виборів, а з'їзд, що було проведено на початку червня,  не відповідає статуту. Також ЦВК відмовила у реєстрації колишньому главі адміністрації президента Януковича Клюєву, депутатам Парасюку та Корнацькому, – усього 17 кандидатам за мажоритарними округами. Комісія також оскаржила рішення суду про реєстрацію кандидатом депутата-втікача Онищенка, оскільки міністр молоді та спорту Жданов стверджує, що Онищенка на змагання федерація кінного спорту не направляла, отже, депутат не перебував на території країни протягом 5 років без поважних причин. Усього для голосування в одномандатних округах зареєстровано понад 1,6 тис. кандидатів.
  • Почесний патріарх УПЦ Київського патріархату Філарет звернувся з листом до міністра внутрішніх справ Авакова, у якому поскаржився на захоплення ПЦУ храмів і монастирів, що очолювали священики, які брали участь у соборі 20 червня.
  • Помер член партії "Громадянська позиція", побитий поліцейськими в Вінниці за відмову стати понятим. Держбюро розслідувань відкрило справу на поліцейського, він перебуває під домашнім арештом, а керівництво Нацполіціі відсторонило керівників поліції області.

Київ

  • У Києві відбувся "Марш рівності" ЛГБТ. Поліція припинила спроби радикально налаштованих активістів зірвати захід. За офіційними повідомленнями, під час маніфестації ніхто не постраждав.

Війна

  • Ситуація на Донбасі загострюється. Окупанти ведуть безперервні обстріли на ділянці фронту на узбережжі Азовського моря – у Широкиному, Лебединському, Водяному, Павлополі, у Старогнатівці Волноваського району, на околицях Донецька – у Мар'їнці, Пісках, Опитному, Авдіївці, навколо Горлівки – у Шумах, Південному, Майському, Майорську, Новгородському. Важкі бої тривають на Світлодарському виступі, де українські війська було обстріляно з важкої артилерії, мінометів і гранатометів в Новолуганському, з мінометів – в Луганському та Світлодарську. Під обстріл із гранатометів потрапили захисники Щастя, в Кримському українські війська були атаковані за підтримки БМП. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, у боях попередньої доби поранені 3 українських військовослужбовців.

Україна та світ

  • 10 липня у Швейцарії на конференції Ради ООН з прав людини обговорюватиметься ситуація з правами людини в Україні на підставі щорічного звіту, що підготовлений експертами ради.
  • Президент РФ Путін не планує зустріч із президентом Зеленським на саміті G20 в Японії. Міністр закордонних справ України Клімкін заявив, що на зустрічі Путіна з президентом США Трампом буде піднята тема визволення українських моряків. Клімкін також анонсував нові кроки тиску на РФ у разі невиконання нею визначення Міжнародного суду ООН з морського права до 25 червня.
  • Перший заступник російського прем'єр-міністра Приходько заявив, що Росія готова зберегти транзит газу територією України "на економічно рентабельних умовах в разі справедливого судового врегулювання всіх суперечок між Газпромом і Нафтогазом". За його словами, будівництво "Північного потоку-2" не передбачає скорочення транзиту газу ГТС України й інших країн.
  • Фонд "Авіакатастрофа", що представляє інтереси родичів пасажирів авіалайнера MH17, що був збитий ракетою в липні 2014 року над територією Донбасу, закликав не допустити повернення делегації РФ до ПАРЄ. Після рішення регламентного комітету Асамблеї Росія може відновити свою роботу в Раді Європи та продовжити роботу в ПАРЄ. Держдума РФ уже сформувала делегацію для роботи на сесіях Асамблеї.
  • Правляча партія Туреччини AKP президента Ердогана із тріском програла повторні вибори мера Стамбула, на який припадає майже 40% ВВП країни. Таким чином, під контролем опозиції виявилися всі найбільші міста країни, а експерти говорять про кризу у правлячій партії.
  • У Грузії тривають антиурядові протести в зв'язку зі скандалом через російського депутата, який сів на місце спікера парламенту під час проведення Міжпарламентської православної асамблеї. Унаслідок зіткнень маніфестантів із поліцією за 3 попередні дні постраждали кілька десятків людей, 23 людини перебувають у лікарнях з важкими пораненнями. Суд заарештував кілька десятків людей із затриманих поліцією у попередні дні акції. Протестуальники вимагають звільнення затриманих, відставки міністра внутрішніх справ і проведення позачергових парламентських виборів.


No comments:

Post a Comment