June 23, 2019

22.06.2019: В Україні можливі відключення електропостачання через аномальну спеку

В Україні можливі відключення електропостачання через аномальну спеку
В Україні можливі відключення електропостачання через аномальну спеку

  • В Україні можливі відключення електропостачання через аномальну спеку.
  • Януковича викликали до апеляційного суду на 15 липня.
  • Держдепартамент США звинуватив російську владу в порушенні релігійних свобод у Криму.

В Україні

  • Центральна виборча комісія зареєструвала вже 1380 кандидатів в депутати за мажоритарними округами та виборчі списки 10 партій. Комісія відмовила у реєстрації Компартії України та 17 кандидатам-самовисуванцям.
    Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами підкупу виборців у Миколаївській області та Харкові.
  • Президент Зеленський у день скорботи – річницю початку радянсько-німецької війни заявив про необхідність зробити все для того, щоб війна не стала звичним явищем для майбутніх поколінь.
  • Колишній президент Янукович, якого звинувачено в державній зраді та заочно засуджено на 13 років, викликаний до суду на 15 липня на розгляд апеляції.
  • Компанія Укренерго попередила населення про можливі відключення електроенергії у зв'язку з аномальним споживанням через зростання температури повітря. Прес-служба компанії заявила, що власники генеруючих маневрових потужностей (ТЕС) не мають достатніх резервів вугілля для закриття пікових навантажень. Більшість теплової генерації України належить олігарху Ахметову.

Війна

  • Окупанти посилили мінометні обстріли всією лінією фронту. Не припиняються бої на приморській ділянці – у Широкиному, Лебединському, Водяному, Гнутовому, Павлополі та північніше – у Старогнатівці та  районі КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк-Маріуполь. Окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів в околицях Донецька – у Мар'їнці, Красногорівці, Пісках, а також у промзоні Авдіївки. Відбулися бойові зіткнення під Горлівкою – у Південному, Шумах, Майорську, Зайцевому, а також на Світлодарському виступі – в Новолуганському та Луганському, в околицях Попасної – у Новоолександрівці. Також із міномета було обстріляно село Піщане на березі Сіверського Дінця між Щастям і Станицею Луганською. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, 8 – зазнали поранень.
    Українське командування продемонструвало докази присутності російських військ у складі "армій республік" військової делегації ЄС, яка відвідала район бойових дій на Донбасі.

Україна та світ

  • У Грузії тривають протести через провокацію російських депутатів у парламенті. Мітингувальники зажадали звільнення всіх затриманих поліцією в попередні дні, відставки міністра внутрішніх справ і проведення дострокових виборів за партійними списками. Російські авіакомпанії закрили продаж квитків в Грузію після підписання президентом Путіним указу про закриття авіасполучення між двома країнами із 8 липня.
  • Держдепартамент США опублікував доповідь про стан релігійних свобод у світі, в якому звинуватив владу РФ в обмеженні прав і свобод релігійних меншин і громад в окупованому Криму.
  • В Італії на 12 липня анонсовано оголошення вироку колишньому українському добровольцю, громадянину Італії Марківу, якого влада звинувачує в навмисному вбивстві італійського фоторепортера під час бойових дій під Слов'янськом в травні 2014 року.
  • Прем'єр-міністр Молдови Санду розраховує на допомогу України у боротьбі з контрабандою через територію Придністров'я і досвід в проведенні антикорупційної реформи.

No comments:

Post a Comment