June 17, 2019

16.06.2019: Філарет планує провести собор УПЦ КП 20 червня


Філарет планує провести собор УПЦ КП 20 червня
Філарет планує провести собор УПЦ КП 20 червня
  • Філарет планує провести собор УПЦ КП 20 червня.
  • Богдан пропонує влаштувати у будівлі Адміністрації президента музей української державності.
  • Гройсман хоче створити державний "Фонд майбутнього" для фінансування соціальних програм.

В Україні

  • Православна церква в Україні зобов'язала всі парафії, що приєдналися до неї, пройти перереєстрацію.Почесний патріарх УПЦ КП Філарет розсилає запрошення на собор, який відбудеться в Києві 20 червня.
  • Прем'єр-міністр Гройсман заявив, що президент Зеленський зможе навести лад і детінізувати економіку, у тому числі, за допомогою очищеної правоохоронної системи. Гройсман поскаржився, що попередній президент Порошенко не мав політичної волі для вирішення цього питання. Він також заявив про створення "Фонду майбутнього" для фінансування соціальних програм, наповнення якого відбуватиметься за рахунок коштів олігархів, а також від шахт, приватизації і детінізації.
  • Глава адміністрації президента Богдан заявив, що Зеленський не відмовився від ідеї переїзду адміністрації до нового європейського "прозорого” офісу, а будівлю на Банковій планує продати або віддати під музей української державності.

Війна

  • Бої на приморській ділянці фронту не припиняються ні на день. Зіткнення відбулися в Широкиному, Водяному, Лебединському, Піщовику, Талаківці, Павлополі. Перестрілки відбулися в районі Докучаєвська та Волноваському районі – у Новотроїцькому, Богданівці, Новогнатівці. Українські війська було обстріляно з мінометів в околицях Донецька, в  Опитному. На околиці Горлівки, в Південному (Чигирях), в районі траси Р-66 "Бахмутка" – у Новотошківському і Кримському, а також у Станиці Луганській також сталися перестрілки. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілів поранено 2 українських військових.

Україна та світ

  • На зустрічі лідерів G20 в Японії досягнуто згоди про заходи щодо боротьби із забрудненням морів та океанів пластиковими відходами, однак документ обов'язкової сили не має.
  • Співголова "Опозиційного блоку" Новинський відвідав патріарха РПЦ Кирила разом з патріархом УПЦ МП Онуфрієм. Новинський постійно підкреслює, що єдиною канонічною православною церквою в Україні є церква Московського патріархату.
  • Президент Німеччини Штайнмаєр заявив, що країнам Європи слід дотримувати "менш близьких стосунків" з Росією, що окупувала Крим.
    Глава МЗС Естонії Рейнсалу вважає за необхідне подовження економічних санкцій проти Росії. На засіданні міністрів закордонних справ країн – членів ЄС очікується прийняття рішення щодо подовження антиросійських санкцій за окупацію Криму ще на рік.

No comments:

Post a Comment