June 16, 2019

15.06.2019: ЦВК замовила виготовлення бюлетенів і виборчої документації


ЦВК замовила виготовлення бюлетенів і виборчої документації
ЦВК замовила виготовлення бюлетенів і виборчої документації

  • ЦВК замовила виготовлення бюлетенів і виборчої документації.
  • Депутат -утікач Онищенко не зміг зареєструватися кандидатом у депутати ВР.
  • Колишнє керівництво Молдови втекло з країни.

В Україні

  • Президент Зеленський і міністр внутрішніх справ Аваков відвідали Маріуполь у річницю визволення міста від "сепаратистів" ДНР і відкрили центр Держслужби із надзвичайних ситуацій з розмінування на суші та на морі.
    Спецпредставник Держдепартаменту США з врегулювання в Україні Волкер, коментуючи 5-річчя визволення Маріуполя від "сепаратистів", підкреслив, що мир на Донбасі настає тоді, коли з території уходять російські війська.
    Зеленський анонсував внесення реформаторських законопроектів, що полегшують ведення малого та середнього бізнесу, а також фінансові вливання до інфраструктури Донбасу за участі іноземних партнерів.
    Президент Зеленський звільнив посла у Швеції і призначив тимчасових глав Одеської і Полтавської облдержадміністрацій.
  • Центральна виборча комісія зареєструвала вже 362 кандидати в депутати за мажоритарними округами, серед яких 318 – самовисуванці. Комісія відмовила депутату Онищенку в реєстрації, оскільки він безперервно не проживав в Україні протягом 5 останніх років.
    ЦВК здійснила закупівлю послуг із друкування бюлетенів, брошур із законом про вибори, пам'яток щодо підрахунку голосів і печаток на виборчих скриньках.
    Депутат Мураєв повідомив, що колишній глава парламентської фракції Партії регіонів Єфремов, проти якого протягом 3 років іде судовий процес за звинуваченням в посяганні на суверенітет і територіальну цілісність України, включений до першої десятки списку "Опозиційного блоку".
    Партія колишнього президента Порошенка "Європейська солідарність" анонсувала перевірку кандидатів свого виборчого списку.
    Партія "Опозиційна платформа – За життя" подала документи до ЦВК на реєстрацію кандидатів за партійними списками та мажоритарними округами.
    Конституційний суд продовжить слухання справи про конституційність указу президента Зеленського щодо розпуску Верховної Ради 18 червня. Депутати парламенту стверджують, що виборчий процес можна бути зупинити в разі визнання Конституційним судом указу неконституційним.
  • Кабмін збільшив в 4 рази вартість оформлення та супроводу патентів. Чиновники стверджують, що навіть після підвищення вартість залишиться однією із найнижчих у світі, а цей захід дозволить прискорити оформлення торгових марок, яке досягає наразі 2 років. Експерти впевнені, що реального полегшення патентного оформлення не відбудеться, а молодим винахідникам буде складніше зареєструвати патент, що посилить відтік кваліфікованих фахівців за кордон.
  • На державній шахті "Центральна" у Торецьку внаслідок обвалу породи загинув шахтар. Роботу шахти припинено, 118 працівників успішно евакуйовано.
  • Нацбанк оскаржив рішення Баришівського районного суду, який заборонив виконання обов'язків та участь в засіданні правління першому заступнику глави Нацбанку Рожковій.
  • Колишній прем'єр-міністр Яценюк стверджує, що не винен у розтраті коштів на проект "Стіна" на кордоні з Росією. Він заявив, що особи, які вкрали кошти, мають зазнати покарання, а паркан треба добудувати.

Війна

  • Тривають бої на приморській ділянці фронту – в Лебединському та Водяному, у районі КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк-Маріуполь, в околицях Донецька – у Мар'їнці, Красногорівці та Пісках, у промзоні Авдіївки, під Горлівкою – у Верхньоторецькому, Південному (Чигир), Майському, Зайцевому, в районі Світлодарського водосховища – в Новолуганському, у Кримському – поблизу траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській області та в Станиці Луганській. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, під час нічного бою дістав поранень український військовослужбовець.

Україна та світ

  • Заступник глави МЗС Зеркаль заявила, що Україна має план примусу Росії до виконання рішень міжнародних судів. Вона нагадала, що РФ має виконати рішення Міжнародного суду ООН з морського права, що зобов'язує її відпустити моряків і судна, захоплені в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.
  • ЗМІ Молдови повідомили, що глава Демократичної партії олігарх Плахотнюк покинув територію країни через самопроголошену Придністровську республіку, Одесу та вилетів з Києва до Лондона. У п'ятницю країну чартерними рейсами покинуло також керівництво Демократичної партії і чиновники. Конституційний суд Молдови скасував свої рішення, що спричинили політичну кризу в країні. Члени коаліції – Соціалістична партія та ACUM – скасували акції протесту, намічені на неділю. Проєвропейський блок ACUM і проросійська Соціалістична партія президента Додона об'єдналися для спільних дій проти фактичного "власника" країни Плахотнюка. Влада США привітала мирне вирішення кризи та мирне передавання влади у країні.
  • Кум президента Путіна, глава політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Медведчук стверджує, що Путін із повагою ставитися до Зеленському та вважає, що "досвід – справа лише часу". Однак в офіційних заявах російського керівництва звучать абсолютно інші твердження, а Путін досі так і не привітав Зеленського з обранням на пост президента.

No comments:

Post a Comment