June 09, 2019

08.06.2019: Партії проводять передвиборчі з'їзди

Партії проводять передвиборчі з'їзди
Партії проводять передвиборчі з'їзди

  • Партії проводять передвиборчі з'їзди.
  • У Києві відбувся марш за сімейні цінності.
  • Обстановка на Донбасі знову загострюється.
  • Приватбанк оцінив втрати від окупації Криму Росією у $9 млрд.

В Україні

  • Відбувся з'їзд партії "Голос" співака Вакарчука, який назвав кандидатів у депутати за партійними списками та мажоритарними округами. Журналістів на з'їзд не пустили. Глава виборчого штабу заявила, що спонсорів партії буде представлено в ході виборчої кампанії.
    Також у суботу відбувся з'їзд партії "Самопоміч". Її виборчий список очолив мер Львова Садовий. У першій десятці – активісти та волонтери, а також чинні депутати Верховної Ради та підприємці.
    Виборчий список партії "Сила і честь" очолив колишній глава СБУ Смешко, у прохідній частині – депутати від "Самопомочі" Сотник, Сисоєнко та колишній начальник Генштабу Замана, якого звинувачували у державній зраді. Штаб партії очолив журналіст Гордон.
    Глава "Руху нових сил" Саакашвілі заявив, що партія йде на вибори самостійно, оскільки "не може йти на компроміс зі старими політиками".
    Кримські татари присутні у списках чотирьох партій – "Європейської солідарності" Порошенка, "Української стратегії Гройсмана", "Голоса" Вакарчука та "Сили і честі" Смешка.
  • У Києві відбувся марш активістів і релігійних організацій на підтримку традиційної сім'ї на противагу маршам ЛГБТ, що проходять усім світом. Держдепартамент США заборонив дипломатичним представництвам піднімати на флагштоках прапор ЛГБТ. У марші взяв участь посол Польщі в Україні Ціхоцький. Глава ПЦУ Єпіфаній закликав українську владу прийняти програму, в якій буде визначено роль сім'ї у суспільстві.

Війна

  • На Донбасі окупанти збільшують інтенсивність і кількість обстрілів позицій українських військ, усе частіше застосовують ствольну артилерію. Безперервні бої ідуть на приморській ділянці фронту – у Широкиному, Лебединському, Водяному, Павлополі та північніше – у Бойківському та Волноваському районах, в околицях Дебальцевого – у Новоселівці Другій, Старогнатівці, Богданівці, Новотроїцькому. Не припиняються обстріли в околицях Донецька та Авдіївки – у Мар'їнці, Красногорівці та в районі Горлівки – у Майському, Верхньоторецькому, Південному (Чигир). Під мінометний обстріл потрапили захисники Новолуганського в околицях Світлодарська, а також Золотого. У Станиці Луганській окупанти порушили режим припинення вогню та обстріляли контрольовану українськими військами територію за Сіверським Дінцем. У Кримському окупанти атаковали за підтримки гармат БМП. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілів український військовослужбовець дістав бойової травми.
  • Приватбанк оцінив свої втрати від окупації Криму Росією в $9 млрд.

Україна та світ

  • Посольство США висловило незадоволення рішенням Конституційного суду України, який, скасувавши електронне декларування антикорупційних активістів, залишив цю норму щодо іноземців – членів наглядових рад українських держпідприємств і банків. На думку місії, ця норма перешкоджає залученню висококваліфікованих фахівців і не відповідає міжнародній практиці.
  • У Молдові відбувся конституційний переворот. Конституційний суд визнав усі акти парламенту, прийняті після 7 червня, незаконними, у тому числі призначення коаліційного уряду. На екстреному засіданні 8 червня парламент визнав Молдову державою, що "захоплена". Входи до державних установ заблоковано невідомими. Представники парламенту та президента заявили, що подадуть позов до ЄСПЛ про незаконність рішень Конституційного суду.
  • МЗС РФ розповсюдив заяву, в якій висловив упевненість, що Міжнародний суд ООН з морського права відхилить позов України про порушення Росією Конвенції ООН і повернення захоплених у районі Керченської протоки суден і моряків. У травні суд виніс ухвалу, яка зобов'язує РФ повернути судна та моряків.
  • Згідно з матеріалами розслідування видання "Білоруський партизан", завод алкогольних напоїв "Луга-Нова" поставляє фальсифікований алкоголь до країн ЄС через ланцюжок російських і білоруських фірм, з отриманням російських сертифікатів, після чого через китайські та офшорні компанії відправляє продукцію до логістичного центру в Литві, а звідти – до країн ЄС без сплати податків і митних зборів.

No comments:

Post a Comment