May 27, 2019

26.05.2019: Гройсман виконуватиме обов'язки прем’єра до призначення нового Кабміну

Гройсман виконуватиме обов'язки прем’єра до призначення нового Кабміну
Гройсман виконуватиме обов'язки прем’єра до призначення нового Кабміну

  • Гройсман виконуватиме обов'язки прем’єр-міністра до призначення нового Кабміну.
  • На сайті Бундестагу петиція про визнання Голодомору геноцидом набрала необхідну кількість голосів.
  • На щойно відкритому пішохідному мосту в Києві тріснуло скло.

В Україні

  • Президент Зеленський закликав правоохоронні органи не застосовувати заходи проти учасників одиночного пікету за його імпічмент в Рівному та заявив, що критики не боїться. Прес-служба Національної поліції повідомила, що стосовно поліцейських, які затримали пікетувальників, буде проведено службову перевірку.
  • Прем'єр-міністр Гройсман повідомив, що звернувся до Верховної Ради з проханням про звільнення з посади, але продовжить працювати разом з урядом в "антикризовому режимі" до закінчення виборів, формування коаліції і призначення нового складу Кабміну. Він також заявив, що піде на вибори на чолі своєї партії "Українська стратегія" та не збирається об'єднуватися з партією Порошенка. Майбутня партія Гройсмана в останні півроку інтенсивно рекламувала себе на білбордах усією Україною бюджетним коштом.

Київ

  • Під час заходів зі святкування Дня Києва було пошкоджено два скляних елементи пішохідного моста над Володимирським узвозом.

Війна

  • Напруження бойових дій на Донбасі минулої добу знизилося. Окупанти обстріляли українські війська із мінометів на північній околиці Горлівки – у Зайцевому, також перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбулися в Гнутовому на приморській ділянці фронту, у Чермалику Бойківського району та у Красногорівці на околиці Донецька. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, людських втрат минулої доби не було.

Україна та світ

  • Петиція на сайті німецького парламенту – Бундестагу про визнання Голодомору геноцидом українського народу набрала більше 50 тис. голосів і, найімовірніше, буде розглянута німецькими депутатами.
  • У країнах ЄС та Великої Британії відбулися вибори до Європарламенту. Більшість голосів у ньому, як і раніше, – за проєвропейськими партіями, однак "євроскептики" значно збільшили свою присутність.

No comments:

Post a Comment