May 10, 2019

09.05.2019: Порошенко присвоїв звання Героїв України Грицаку та генералу Шецову

Порошенко присвоїв звання Героїв України Грицаку та генералу Шевцову
Порошенко присвоїв звання Героїв України Грицаку та генералу Шевцову

  • Порошенко присвоїв звання Героїв України Грицаку та генералу Шевцову, що відповідає за арсенали.
  • У День перемоги бої на Донбасі не припинилися.
  • Лідер ультраправої угорської партії "Йоббік" закликав дати автономію Закарпаттю

В Україні

  • По всій країні пройшли заходи, присвячені Дню перемоги. За повідомленням Національної поліції, вони відбулися з мінімальними порушеннями громадського порядку. За використання забороненої символіки у вигляді "георгіївських стрічок" і портретів Сталіна було відкрито 5 кримінальних проваджень і складено кілька адмінпротоколів.
  • Президент Порошенко присвоїв звання Героїв України голові СБУ Грицаку та начальнику озброєння ЗСУ Шевцову, що безпосередньо відповідав за безпеку українських арсеналів і військових складів.

Війна

  • Бойові дії на Донбасі в День перемоги відбулися всією лінією фронту на південній ділянці – від Пищевика до Богданівки, а також в околицях Донецька, Авдіївки, Світлодарська та Попасної. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу зазнав поранення український військовослужбовець. 8 травня окупанти передали тіло українського бійця, який був оголошений зниклим без вести під час бою під Миколаївкою Волноваського району.

Україна та світ

  • Новий міністр закордонних справ Естонії Рейнсалу має намір на засіданні глав МЗС ЄС 14 травня запропонувати посилити санкції проти Росії через указ про спрощений порядок отримання громадянства для жителів Донбасу та Криму.
  • Заступник глави МЗС України Зеркаль повідомила про проведення 10 травня першого засідання Міжнародного трибуналу з морського права у справі про захоплення в районі Керченської протоки береговою охороною ФСБ РФ трьох українських військових кораблів і 24 членів екіпажів.
  • Посол України в Німеччині Мельник повідомив про підтримку українським зовнішньополітичним відомством ініціатив Вільної демократичної партії Німеччини щодо активізації процесу врегулювання на Донбасі в рамках мінських домовленостей.
  • Лідер угорської ультраправої партії "Йоббік" відвідав Закарпаття з приватним візитом і заявив, що підтримує автономію регіону від України.
  • Глава МВФ Лагард в листі новообраному президенту Зеленському повідомила, що фонд продовжить підтримку України після його інавгурації. При цьому Лагард не припиняє  контакти і з Порошенком. Чиновники НБУ очікують прибуття місії МВФ до Києва в середині травня, як і було заплановано, для обговорення перегляду програми Stand-by, після чого Україна може отримати наступний транш.
  • На параді в Москві, присвяченому 74-й річниці Дня перемоги, не було жодного іноземного лідера, навіть президента Білорусі Лукашенка. За словами прес-секретаря російського президента Пєскова, їх туди не запрошували, оскільки "запрошення розсилаються тільки на ювілейні заходи".

No comments:

Post a Comment