May 06, 2019

05.05.2019: Росія погрожує виходом із Ради Європи


Росія погрожує виходом із Ради Європи
Росія погрожує виходом із Ради Європи

  • Росія загрожує виходом з Ради Європи та Конвенції з прав людини.
  • У Черкасах відбувся замах на журналіста.
  • Представники посольства США проінспектували американське військове обладнання на Донбасі.

В Україні

  • Депутат "Народного фронту" Геращенко заявив, що не всі лідери фракцій прийшли на зустріч з новообраним президентом Зеленським, оскільки її було скликано "раптово".
  • У Черкасах в суботу було скоєно напад на журналіста, члена громадської ради при облдержадміністрації Комарова, який зазнав важких травм і перебуває в комі. Це вже другий замах на журналіста – 2016 року його намагалися застрелити.
  • Укрзалізниця планує рефінансувати поточну заборгованість за зовнішніми зобов'язаннями шляхом розміщення нових єврооблігацій у ІІ-ІІІ кварталах поточного року. 2019 року компанія має виплатити за зовнішніми боргами $300 млн, $150 млн з яких уже погашено у березні.
  • Приватбанк у 2018 р. збільшив комісійний дохід від надання послуг й проведення банківських операцій до 15,2 млрд грн, що в півтора рази вище, ніж в 2017р.

Війна

  • Упродовж минулої доби сталися зіткнення на приморській ділянці фронту – у Лебединському, Павлополі, Талаківці, Пищовику, а також у Богданівці Волноваського району, промзоні Авдіївки, у Попаснянському районі Луганської області – у Новозванівці, Новоолександрівці та в Кримському, у районі траси Р-66 "Бахмутка". За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, армія в ході бойових дій втрат не зазнала.
    Командування 35-ї бригади повідомило, що під час спроби прориву диверсійної групи в Миколаївці в районі КПВВ "Новотроїцьке" один із бійців пропав без вісті.
  • Представники американського військового аташе відвідали район бойових дій на Донбасі, де ознайомилися з поточною оперативною обстановкою та перевірили умови використання військового обладнання, наданого Україні як військова допомогу США.

Україна та світ

  • 5 травня виповнилося 70 років від дня заснування Ради Європи. Постійний представник РФ при РЄ Солтановський не виключає виходу країни з організації та Європейської конвенції з прав людини, якщо не буде відновлено членство Росії в ПАРЄ. У квітні 2014 р. Росія була позбавлена ​​права голосу в Асамблеї, а її представники – виключені з керівних органів за незаконну анексію Криму. З 2017 р. Росія не платить внески до Ради Європи та намагається всіма способами повернутися до ПАРЄ.
    МЗС України висловив надію, що Рада Європи залишиться взірцем демократії і не піде на поступки РФ, яка порушила основоположні принципи міжнародного права.
  • Російське МНС повідомило про загибель на горі Ельбрус українського альпініста.
  • У Росії запроваджено нові правила користування мессенджерами – кожен користувач однозначно має пройти ідентифікацію за номером мобільного телефону з отриманням унікального коду. Мобільні оператори також зобов'язані внести до своєї бази даних інформацію про програму–додаток, яким користується абонент.

No comments:

Post a Comment