May 02, 2019

01.05.2019: Із 1 травня вводиться пеня за несвоєчасну оплату комунальних послуг

Із 1 травня вводиться пеня за несвоєчасну оплату комунальних послуг
Із 1 травня вводиться пеня за несвоєчасну оплату комунальних послуг

  • Із 1 травня вводиться пеня за несвоєчасну оплату комунальних послуг.
  • Опубліковано указ Путіна про надання українцям громадянства РФ.
  • Введена нова форма талону про проходження техогляду з радіочастотною ідентифікацією.

В Україні

  • Із 1 травня в Україні змінено формат талону про проходження технічного огляду транспортних засобів, який тепер міститиме мітку радіочастотної ідентифікації, що дозволяє зчитувати інформацію на відстані за допомогою спеціальних технічних засобів.
    Також з 1 травня набув чинності новий закон про житлово-комунальні послуги, який вводить щоденну пеню у розмірі 0,01% від суми боргу за несвоєчасно оплачені послуги. Закон визначає, що пеня не може перевищувати 100% суми боргу. Також вводяться "типові договори" на надання комунальних послуг, договірна ціна на послуги, що надаються обслуговуючою компанією, монетизація субсидій, упорядковується надання послуги з управління багатоквартирним будинком.

Війна

  • Обстановка на Донбасі загострюється з кожним днем, окупанти нарощують кількість і інтенсивність обстрілів позицій українських військ. Не припиняються бої на приморській ділянці фронту – у Широкиному, Лебединському, Павлополі, Пищовику. На околицях Донецька та Авдіївки також відбуваються безперервні бойові зіткнення – у Мар'їнці, Невельському, Верхньоторецькому. Перестрілки відбулися у Волноваському районі та на околицях КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк – Маріуполь. Захисники Південного (Чигирів) на околиці Горлівки були обстріляні з мінометів, а в околицях Станиці Луганської, що визначена як місце розведення військ, – зі стрілецької зброї. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, 2 українських військовослужбовців дістали поранень.

Україна та світ

  • Президент РФ Путін підписав закон про "забезпечення надійної роботи" (ізоляції) російського сегмента мережі Інтернет, який створює національну систему маршрутизації інтернет-трафіку "у випадках збоїв або цілеспрямованого масштабного зовнішнього втручання".
    Путін також підписав указ про спрощену процедуру надання російського громадянства українським громадянам. МЗС України назвало указ "юридично нікчемним" і вимагає скасування як цього документу, так і всіх попередніх і можливих подальших нормативних актів, що пов'язані з наданням громадянства громадянам України.

No comments:

Post a Comment