May 01, 2019

30.04.2019: :ЦВК оголосила Зеленського президентом


ЦВК оголосила Зеленського президентом
ЦВК оголосила Зеленського президентом

  • ЦВК оголосила Зеленського президентом.
  • Медведєв запропонував новому керівництву України постачання газу на чверть дешевше від існуючої ціни.
  • З 1 травня абоненти можуть змінити свого мобільного оператора.

В Україні

  • Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати виборів. Новим президентом обрано шоумена Зеленського, який набрав 73,2%, його опонент, чинний президент Порошенко, – усього 24,5%. Явка на виборах становила 61,4%, у другому турі проголосували 18,5 млн виборців, 0,4 млн бюлетенів були визнані недійсними.
    Інавгурація Зеленського має відбутися до 1 червня, точну дату буде визначено Верховною Радою, яка розійшлася на святкові канікули й збереться тільки 14 травня. Глава ЦВК Сліпачук заявила, що комісія готова провести позачергові парламентські вибори в разі розпуску Зеленським Верховної Ради.
    Порошенко привітав Зеленського з обранням на посаду та домовився про зустріч найближчим часом. Порошенко дав настанови Зеленському щодо дій проти Росії. За його словами, усім партнерам України потрібно продемонструвати єдину позицію щодо роздачі паспортів і посилити санкційний тиск.
    Зеленський оголосив конкурс на посаду свого прес-секретаря.
    Він також провів зустрічі з главою Православної церкви в Україні Епіфанієм і почесним патріархом УПЦ КП Філаретом.
  • З 1 травня вводиться в дію послуга зміни мобільного оператора зі збереженням існуючого номера. Для цього абоненти мають пройти ідентифікацію у поточного оператора та повідомити точну дату переходу.

Війна

  • За офіційним зведення штабу операції об'єднаних сил, на Донбасі в результаті обстрілів загинув український військовослужбовець, ще одного – поранено. Позиції українських військ були обстріляні в Широкиному, Лебединському, Талаківці та Павлополі на приморській ділянці фронту, у Гранітному у Волноваському районі, у Мар'їнці та Пісках у передмістях Донецька та у Троїцькому й Луганському на Світлодарському виступі.

Україна та світ

  • Прем'єр-міністр РФ Медведєв заявив, що пропозиція ціни на газ, озвучене на зустрічі з проросійськими політиками Бойком і Медведчуком, залишаються в силі для нового керівництва України. Медведєв підкреслив, що в разі відновлення прямих поставок російського газу до України ціна для українських споживачів знизиться на чверть.
  • Прес-служба МЗС України опублікувала звернення до міжнародних партнерів із проханням не визнавати російські паспорти, видані громадянам України, які проживають на окупованій території Донбасу.
  • Президент Путін призначив нового посла у Білорусі. Попереднього посла, що був призначений у серпні 2018 р., Путін відкликав. ЗМІ стверджують, посол був відкликаний на прохання президента Лукашенка. За словами російського президента, він дав білоруському лідеру рік для прийняття рішення про початок інтеграції в єдину державу.
  • Постійний представник України при ООН Єльченко заявив, що Росія посилено розвиває інфраструктуру для розміщення ядерної зброї в окупованому Криму, що створює загрозу не тільки для України, але й для Європи.

No comments:

Post a Comment