April 30, 2019

29.04.2019: Путін запропонував ввести спільне громадянство Росії та України

Путін запропонував ввести спільне громадянство Росії та України
Путін запропонував ввести спільне громадянство Росії та України

  • Путін запропонував ввести спільне громадянство Росії та України.
  • У Ростовській області відкрито перший пункт видачі російських паспортів "громадянам ЛНР".

В Україні

  • Президент Порошенко заявив, що найближчим часом підпише закон про мову, ухвалений Верховною Радою, і розкритикував пропозицію Зеленського про надання громадянства жителям РФ. Насправді, Зеленський говорив про надання українського громадянства представникам усіх народів, які страждають від авторитарних і корумпованих режимів. Порошенко надав громадянство України безлічі росіян, серед яких – кремлівський пропагандист Ганапольський, журналіст Бабченко – учасник скандалу з фіктивним замахом і колишній депутат Держдуми Вороненков, що голосував за анексію Криму, якого було вбито в Києві.
    Команда Зеленського звинуватила Порошенка та його оточення у співпраці з російськими ЗМІ в поширенні відвертої брехні щодо новообраного президента.

Війна

  • На Донбасі знову відбулися зіткнення на приморській ділянці фронту – в Широкиному, Лебединському та Павлополі, у передмістях Донецька – у Мар'їнці та Пісках, а також в околицях Горлівки – в Майському та Золотому поблизу невідкритого КПВВ у Луганській області. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військових за минулу добу не було.
  • Жителі окупованих територій Донбасу масово отримують "паспорти" "республік", що спрощує можливість отримання російського громадянства. Російські паспорти видаватимуть на території РФ. Перший пункт видачі паспортів уже працює в тестовому режимі в Новошахтинську Ростовської області.

Україна та світ

  • Президент РФ Путін порадив новообраному президенту Зеленському повернути громадянство голові Руху нових сил Саакашвілі. Саакашвілі підкреслив, що Путін усіляко перешкоджав його в'їзду до України й наразі веде переговори з оточенням Зеленського про недопуск його до країни після інавгурації. Колишній грузинський президент заявив, що він сам з українцями розбереться з цією справою. У понеділок Путін запропонував ввести спільне громадянство України та Росії, що "зробило б російський і український народи сильніше та успішніше".
  • Президент Єврокомісії Юнкер не вбачає різниці у ставленні Зеленського та Порошенка до Росії.
  • Росія дозволила з 1 липня транзит низки українських товарів своєю територією до Казахстану та Киргизії "за умови дотриманні правил пломбування, навігації та обліку".
  • У Росії сталася важка автокатастрофа – на трасі Москва-Харків автобус зіткнувся з вантажівкою, постраждали 21 громадян України.


No comments:

Post a Comment