April 29, 2019

28.04.2019: З 1 липня зросте вартість оформлення ID-карт і біометричних паспортів

З 1 липня зросте вартість оформлення ID-карт і біометричних паспортів
З 1 липня зросте вартість оформлення ID-карт і біометричних паспортів

  • З 1 липня зросте вартість оформлення ID-карт і біометричних паспортів.
  • РНБО планує створити новий державний орган замість "Укроборонпрому".
  • У посланні Вселенського патріарха вперше була частина українською мовою.

В Україні

  • Заступник секретаря РНБО Кривонос заявив про підготовку рішення щодо створення нового державного органу замість Укроборонпрому із розширеними повноваженнями, якому буде підпорядковано всі підприємства концерну. За словами Кривоноса, разом з Укроборонпромом буде ліквідовано велику кількість фірм-"прокладок", державне оборонне замовлення стане прозорим, а рівень корупції – значно знижено. Для реалізації реформи групою депутатів Верховної Ради 24 квітня зареєстровано відповідний законопроект.
  • Із 1 липня зросте адміністративний збір за видачу ID-карт і біометричних паспортів, що збільшить вартість їх оформлення на чверть.

Війна

  • Окупанти обстріляли з мінометів позиції українських військ на приморській ділянці фронту – у Широкиному, в околицях Донецька – у Пісках, а також зі стрілецької зброї і гранатометів – у Кримському в районі траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській області. Втрат серед українських військовослужбовців за минулу добу немає.

Україна та світ

  • Заступник голови Верховної Ради Геращенко, член української групи на переговорах у Мінську, прокоментувала ініціативи президента РФ Путіна про реалізацію мінських домовленостей. Геращенко заявила, що для реалізації "політичного блоку" мінських домовленостей Путін мусить скасувати свої укази про визнання документів "республік", результатів "виборів", а також видачу російських паспортів. Вона підкреслила, що спочатку мають бути виконані всі заходи безпеки – встановлено безстрокове перемир'я, виведені російські війська та військову техніку з Донбасу. Тільки після цього можливе проведення виборів на цій території винятково за українськими законами.
    Заступник міністра у справах окупованих територій і ВПЛ Тука заявив, що російські паспорти в "республіках" спочатку видаватимуть членам незаконних збройних формувань, потім – "чиновникам", і лише в третю чергу – всім бажаючим.
    Фракція вільних демократів Бундестагу підготувала нову стратегію деескалації ситуації на Донбасі, яку за два тижні буде представлено ​​на розгляд українського парламенту. Стратегія передбачає прийняття додаткового плану дій з виконання мінських домовленостей, а також заходи із введення сил безпеки на неконтрольовану України територію з виведенням усіх бойових формувань від "лінії зіткнення", розпуск "урядів". Після цього контроль над територією має бути переданий тимчасовій цивільній адміністрації із мандатом ООН для підготовки вільних виборів. Стратегія передбачає обов'язкові терміни етапів плану, стимули та санкції для сторін у разі виконання заходів або відмови від них.
  • У Стамбулі в храмі св. Георгія відбулося великоднє богослужіння, на якому Вселенський патріарх Варфоломій на підтвердження канонічності новоствореної Православної церкви в Україні виголосив частину послання українською мовою.

No comments:

Post a Comment