April 14, 2019

13.04.2019: Порошенко наполягає на дебатах 14 квітня, незважаючи на відмову Зеленського

Порошенко наполягає на дебатах 14 квітня, незважаючи на відмову Зеленського
Порошенко наполягає на дебатах 14 квітня, незважаючи на відмову Зеленського

  • Порошенко наполягає на дебатах 14 квітня, незважаючи на відмову Зеленського.
  • Міністерство оборони стверджує, що Зеленський проігнорував 4 повістки.
  • До Одеси прибули 35 бойових машин HMMWV у рамках американської допомоги.

В Україні

  • Центральна виборча комісія повідомила, що громадяни можуть голосувати з пред'явленням закордонного паспорта тільки за кордоном, а в Україні – мусять пред'явити для ідентифікації внутрішній паспорт або ID-карту.
    Кандидат у президенти Зеленський заявив, що не здав аналізи волонтерській організації VADA, оскільки мав інформацію про підготовлювану проти нього провокацію. У той самий час він готовий здати аналізи Всесвітній антидопінговій організації WADA за кордоном, щоб виключити будь-які маніпуляції.
    Міністерство оборони стверджує, що направляло 4 повістки Зеленському, які він проігнорував.
    Штаб Зеленського вважає, що проведення виборів на окупованій території Донбасу неможливо. На теперішній час діють мінські домовленості, альтернативи яким поки немає, оскільки до них прив'язані міжнародні санкції проти РФ.
    На думку журналіста Рахманіна, у разі обрання президентом Зеленський матиме можливість розпуску Верховної Ради, оскільки згідно з рішенням суду керівництво парламенту мало підтвердити 28 лютого 2019 р. наявність коаліції, а до 12 березня ці відомості представлені не були. Навіть якщо Верховна Рада й не буде розпущена, це дасть команді Зеленського потужний механізм впливу на парламент для продавлювання своїх рішень.
    Порошенко продовжує наполягати на проведенні дебатів із Зеленським на НСК "Олімпійський" 14.04 о 14:14 і веде до них підготовку, хоча Зеленський відмовився від них і повідомив, що чекає Порошенка на стадіоні 19 квітня в 20:00, як і пропонував раніше. Як повідомили журналісти, “зустріч” Порошенка з прихильниками 14 квітня відбудеться не на самому стадіоні, а поруч з ним. На думку більшості експертів, Порошенко 19 квітня не з'явиться на стадіоні, де буде Зеленський, а в студії Національної Громадської телекомпанії спробує очорнити Зеленського.
    З усією країни надходять повідомлення про недокомплектацію дільничних виборчих комісій, на засідання яких не з'являються члени від чинного президента, що може свідчити про підготовку до зриву виборів у разі, якщо Порошенко побачить за результатами екзит-полів, що програє.
  • До порту Одеса в рамках американської військової допомоги прибули 35 бойових машин HMMWV (Хамви), які будуть направлені до Збройних Сил.

Війна

  • Окупанти не припиняють обстріли всією лінією фронту. Зіткнення відбулися у передмістях Авдіївки та Горлівки, на приморській ділянці фронту, поруч із КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк-Маріуполь, а також в околицях Попасної. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців за останню добу немає.
    Один із поранених 11 квітня бійців помер у шпиталі від ран. З моменту оголошення "безстрокового перемир'я" 8 березня на Донбасі загинули 12 українських військовослужбовців, 44 – поранені.
  • 13 квітня 2014 р. в.о. президента Турчинов оголосив про початок антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей. У цей день у зіткненні з терористами в селі Семенівка під Слов'янськом загинув капітан спецназу СБУ Біліченко.

Україна та світ

  • Спецслужби Євросоюзу вважають, що Росія намагається активно впливати на майбутні парламентські вибори в ЄС. Ідеться про вплив на молодь через соцмережі для скорочення явки на вибори.
  • Лідер польської правлячої партії "Право і справедливість" Качинський заявив, що Польща буде готова вступити у зону євро тільки в разі зростання економіки до рівня Німеччини та коли це буде в інтересах країни.
  • Видання Die Welt повідомило, що суд ЄС зняв санкції з 9 осіб із найближчого оточення колишнього президента Януковича. МЗС України спробував пояснити, що йдеться не про рішення, прийняті за минулі роки, однак санкції дійсно було знято через бездіяльність української влади.

No comments:

Post a Comment