April 13, 2019

12.04.2019: Зеленський і Порошенко зустрілися з Макроном

Зеленський і Порошенко зустрілися з Макроном
Зеленський і Порошенко зустрілися з Макроном

  • Зеленський і Порошенко зустрілися з Макроном.
  • ЦВК визначила порядок передвиборних виступів кандидатів на Суспільному радіо і ТБ.
  • Слідчий комітет РФ хоче заочно заарештувати Гриценка за заклики до "терористичних дій".

В Україні

  • Адміністрація НСК "Олімпійський" заявила про готовність до проведення 19 квітня дебатів між кандидатами в президенти.
    Заступник голови Верховної Ради депутат від Блоку Порошенка Геращенко звернулася до Міністерства внутрішніх справ із заявою про злочин, нібито скоєний авторами, сценаристами та виконавцем головної ролі Зеленським у серіалі "Слуга народу" за епізоди,  де він розстрілює парламент і відбуваються похорони президента. У відповідь заступник міністра внутрішніх справ Троян заявив, що до поліції не надходили заяви від осіб, які вбачали би в серіалі загрози своєму життю та здоров'ю.
    Центральна виборча комісія визначила черговість виступу кандидатів у теле- і радіоефірі Національної суспільної телерадіокомпанії.
  • Міністерство економічного розвитку погіршило прогноз розвитку економіки з 3% до 2,8%, зберігши прогноз на 2020 р. на рівні 3,8%, а в 2021 – 4,1%.
  • Головою наглядової ради "Укрнафти" замість керівника Нафтогазу Коболєва обраний виконавчий директор української газової монополії Вітренко.
  • Нацбанк купив в анонімному форматі близько $15 млн після кількох спроб розгойдати курс, і це заспокоїло ринок: 26,71 ₴/$ (-0,12 грн), 30,24 ₴/€ (+0,02 грн), 4,14 ₴/10 руб (-0,03 грн)

Війна

  • Минулої доби на Донбасі внаслідок бойових дій загинув ще один український військовослужбовець, двоє – поранені. Обстріли та бої не припиняються на південній ділянці фронту – у Лебединському, Пищовику, Гнутовому, Чермалику, під Донецьком, Авдіївкою та Горлівкою, а також на Світлодарській дузі та в околицях Попасної.

Україна та світ

  • Президент Франції Макрон зустрівся в Парижі з кандидатом у президенти Зеленським і президентом Порошенком. Слід зазначити, що першою була зустріч із Зеленським, який заявив, що вона була конструктивною, на ній обговорювалися найважливіші питання для українського суспільства й питання припинення війни на Донбасі. За результатами переговорів Порошенком з Макрона жодного офіційного документа підписано не було.
    На думку агентства Reuters, Зеленський намагається довести міжнародним інвесторам і донорам, що програма співпраці з МВФ збережеться, а економічна політика країни буде прогнозованою.
    У цей самий день Порошенко зустрівся з канцлером Німеччини Меркель. На підсумковій прес-конференції обидва лідери підтвердили наявність протиріч у підході до будівництва російського газопроводу "Північний потік-2". Меркель заявила про необхідність припинення вогню на Донбасі та звільнення українських моряків, захоплених російською береговою охороною ФСБ у районі Керченської протоки.
  • Слідчий комітет РФ звернувся до суду із заявою про арешт лідера партії "Громадянська позиція" Гриценка, якого звинуватив у закликах до здійснення терористичної діяльності на території РФ.
  • Середня вартість мобільного трафіку в Україні – одна з найнижчих в світі та становить у середньому $0,51/Гб. Найдешевший мобільний інтернет в Індії – $0,26/Гб, у Киргизстані – $0,27/Гб і Казахстані – $ 0,49/Гб. У Польщі ціна трафіку становить $1,32/Гб, у Туреччині – $2,25/Гб, у Молдові – $2,82/Гб, у США – $12,4/Гб, у Греції - $32,7/Гб, у Зімбабве – $75,2/Гб.

No comments:

Post a Comment