April 12, 2019

11.04.2019: Порошенко увірвався в ефір каналу 1+1 і зажадав дебатів із Зеленським

Порошенко увірвався в ефір каналу 1+1 і зажадав дебатів із Зеленським
Порошенко увірвався в ефір каналу 1+1 і зажадав дебатів із Зеленським

  • Порошенко увірвався в ефір каналу 1+1 і зажадав дебатів із Зеленським.
  • Програма "Схеми" опублікувала інформацію про можливі переговори Зеленського з Коломойським.
  • Порошенко призначив 38 суддів Вищого антикорупційного суду.
  • Бойова обстановка на Донбасі знову загострилася – 1 боєць загинув, 8 – поранені.

В Україні

  • Президент Порошенко пізно ввечері з'явився без запрошення у студії каналу "1+1", що належить олігархові Коломойському. Порошенко зажадав дебатів із кандидатом Зеленським, і його зв'язали з ним телефоном. Зеленський заявив, що не може з'явитися в студії, оскільки перебуває у Франції, де зустрічатиметься з президентом Макрона. На провокації Порошенка Зеленський відповів, що президент сам погодився на його пропозицію провести дебати 19 квітня на стадіоні "Олімпійський". Зеленський повторив, що чекає там на Порошенка, після чого поклав слухавку. Генеральний директор телеканалу 1+1 Ткаченко заявив, що подасть на Порошенка позов за необгрунтовані звинувачення та втручання до діяльності телеканалу.
    Представники Зеленського та Порошенка зустрілися на "Олімпійському", але згоди щодо формату дебатів не досягли. Глава Національної телерадіокомпанії Аласанія заявив, що телеміст під час дебатів не передбачено, він можливий тільки після їх закінчення. Якщо жоден із кандидатів не з'явиться в студії, другий отримає час для власної політичної реклами, якщо не з'являться обидва – демонструватиметься документальний фільм з титрами, в яких буде написано про відмову кандидатів брати участь у дебатах.
    Після різкої критики реклами Порошенка, де він зображений разом із президентом РФ Путіним, він вирішив поміняти постери по всій країні – на новому плакаті є тільки його портрет.
    Представники штабу Зеленського спростували інформацію про нібито переговори з "республіками" Донбасу, що готуются, і заявили, що переговори про статус територій можна вести тільки з РФ у присутності міжнародних партнерів.
    Програма "Схеми: Корупція в деталях" опублікувала дані про перельоти Зеленського та  його можливі контакти з опальним олігархом Коломойським і його юристами.
    На телеграм-каналі, що контролює штаб Порошенка, з'явився відеоролик, змонтований із ролика Зеленського, на якому кандидата збиває вантажівка, а після з'являється доріжка з кокаїну.
    Колишній учасник студії "95 квартал" Манжосов відмовився від прес-конференції в інформаційному агентстві УНН, однак назвав брехнею звинувачення Зеленського у вживанні наркотиків.
    Згідно з опитуванням служби "Рейтинг", чинного президента в другому турі з тих респондентів, хто вже визначився з вибором і прийде на голосування, готові підтримати лише 29%, у той час як його суперника Зеленського – 71%. За даними соціологів, 10% респондентів не збираються брати участь у голосуванні 21 квітня. Представники Київського міжнародного інституту соціології прогнозують, що відрив у 40%, що,  на їхню думку має Зеленський над Порошенком, скоріше за все, буде підтверджено в ході голосування.
    Президент Порошенко призначив 38 суддів Вищого антикорупційного суду, які прийняли присягу. Порошенко заявив, що суд ще не приступив до роботи, проте приміщення для нього вже виділено.
  • Профільний комітет Верховної Ради запропонував винести на голосування президентський законопроект про податок на виведений капітал, який обговорюється з 2016 р. і проти якого останній рік різко виступав МВФ.
  • НАБУ заявило про саботаж Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою розслідування розкрадань і корупції в Укроборонпромі.
  • Нафтогаз направив уряду скоригований фінансовий план, згідно з яким прибуток компанії становитиме 16 млрд грн з урахуванням виконання спецзобов’язань з постачання газу населенню та підприємствам теплокомуненерго за пільговими цінами. Крім того, глава компанії Коболєв заявив про намір покрити дефіцит від пільгової реалізації шляхом запозичень на внутрішньому та зовнішніх ринках.
  • Згідно з даними Держфіскальної служби, громадяни задекларували минулого року доходи в сумі 24 млрд грн, що майже вдвічі більше, ніж у 2017 р.
  • МВФ прогнозує поступову девальвацію гривні – у 2019 г. середньорічний курс, на думку експертів фонду, становитиме 28,7 ₴/$, у 2020 – майже 30 ₴/$.
  • Курс гривні мав усі шанси зміцнитися, якби не скупка валюти Нацбанком, який придбав, за оцінками банкірів, близько $15 млн: 26,83 ₴/$ (+0,07 грн), 30,22 ₴/€ (+0,03 грн), 4,17 ₴/10 руб (+0,03 грн).

Війна

  • На Донбасі бойова обстановка різко загострилася. На приморській ділянці фронту йдуть безперервні бої – у Лебединському, Павлополі, Гнутовому, Водяному, Пищовику. Перестрілки відбулися в Чермалику Волноваського району, у Новотроїцькому – поруч з КПВВ на трасі Донецьк-Маріуполь, в околицях Авдіївки. У Катеринівці Попаснянського району Луганської області українські війська були обстріляні з мінометів. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу 1 український боєць загинув, ще 8 – поранені.

Україна та світ

  • Чиновники Єврокомісії вважають, що "Північний потік-2" не запрацює вчасно, тому Росія буде змушена повернутися до переговорів про транзит газу Україною за участі ЄС. На думку директора департаменту внутрішнього енергетичного ринку ЄС Борхардта, Газпрому потрібно ще 2-3 роки для виведення газопроводу на повну потужність.
  • На пункті пропуску на територію РФ "Гоптівка" в Харківській області до українських прикордонників звернулися з проханням про політичний притулок 2 громадянки Росії, які, за їхніми словами, працювали в російській поліції.


No comments:

Post a Comment