April 10, 2019

09.04.2019: Перекази від трудових мігрантів становлять більш ніж 11% ВВП України


Перекази від трудових мігрантів становлять більш ніж 11% ВВП України
Перекази від трудових мігрантів становлять більш ніж 11% ВВП України

  • Перекази від трудових мігрантів становлять більш ніж 11% ВВП України.
  • Порошенко розмістив рекламні плакати з Путіним.

В Україні

  • У соціальних мережах піднялася хвиля обурення рекламним постером Порошенка, на якому він розміщений разом з Путіним. На думку більшості юристів та учасників рекламного ринку, зображення порушує, щонайменше, 3 законодавчі акти. У штабі Порошенко на запитання журналістів про цю рекламу заявили, що дозволу у Путіна просити не потрібно, оскільки він "поза законом" та очолює державу-агресор.
    За інформацією журналістів, відбулася закрита зустріч Порошенка з депутатами його фракції у Верховній Раді, на якій він пообіцяв зробити кадрові висновки та не призначати на посади своїх бізнес-партнерів.
  • Прем'єр-міністр Гройсман повідомив, що подання про звільнення голови Одеської обласної державної адміністрації Степанова надійшло від Адміністрації президента до Кабміну й буде розглянуто на найближчому засіданні.
  • Держприкордонслужба повідомила, що на початок 2019 р. на будівництво паркану із дроту  та інженерно будівельні роботи на російсько-українському кордоні за проектом "Стіна", який розпочав уряд Яценюка, витрачено вже 1,3 млрд грн.
  • Слідом за главою Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєвим заяву про відставку написав і його заступник Рищук. Учасники руху "Хто замовив Катю Гандзюк?" прямо звинувачують обох чиновників, разом із головою облради Мангером, у замовленні вбивства активістки.
  • Міністр закордонних справ Клімкін визнав, що масштаби трудової міграції критичні та несуть загрозу економіці країни. За різними оцінками, на тимчасові роботи за кордон виїжджають до 9 млн чол., постійно працюють там більше 3 млн українців. За даними Світового банку, вони переказали в 2018 р. до України близько $14 млрд, що на 19% більше, ніж в 2017 р. і становить 11,4% ВВП.
  • МВФ зберіг прогноз зростання ВВП України в 2019 року на рівні 2,7%. Незмінним залишився і прогноз на наступний рік – за оцінкою експертів фонду він сягне 3%. Делегація Міністерства фінансів виїхала до Вашингтона для участі в щорічному саміті МВФ і Світового банку.
  • Господарський суд Києва прийняв до розгляду позов колишнього власника Приватбанку Коломойського про визнання незаконною націоналізацію банку.
  • Згідно з інформацією Держстату, інфляція в березні виросла на 0,9%, прогноз зростання інфляції за підсумками року – 8,6%.
  • Мінфін розмістив 4-, 6-, 12- і 24-місячні ОВДП на загальну суму 7,7 млрд грн, $13,4 млн і €2,6 млн. Прибутковість короткотермінових гривневих облігацій становила 19,5%, довготермінових – 18% річних.
  • На думку учасників міжбанківської біржі, Нацбанк знизив курс гривні, щоб іноземні інвестори могли купити національну валюту за вигідним курсом: 26,69 ₴/$ (+0,05 грн), 30,11 ₴/€ (+0,14 грн), 4,12 ₴/10 руб (+0,04).

Війна

  • Не припиняються бойові дії на приморській ділянці фронту, у районі Донецька, Авдіївки, Попасної і Золотого. У Павлополі, Широкиному, Авдіївці, Пісках, Катеринівці, Новоолександрівці та Золотому українські війська були обстріляні з мінометів, перестрілки відбулися в Гнутовому, Широкиному, Верхньоторецькому, Пісках та Авдіївці. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців не було.
  • Під час розмінування території насосної станції поблизу Зайцевого під Горлівкою загинув сапер, ще двоє військовослужбовців поранені.

Україна та світ

  • Держсекретар США Помпео вважає, що не можна порівнювати анексію Криму Росією та Голанських висот – Ізраїлем. За його словами, для Ізраїлю окупація була практично вимушеною для запобігання обстрілів території країни з цих пагорбів, у той час як Росія абсолютно незаконно анексувала Крим в України, яка не становила для неї загрози в момент, коли не могла чинити істотного опору.
  • Постійний представник України при Раді Європи Кулеба заявив, що спробу деяких депутатів із Німеччини, Нідерландів і Швейцарії повернути Росію до ПАРЄ поки вдалося відбити, однак, на думку дипломата, вона не остання.
  • Російський правозахисний центр “Меморіал” визнав політв'язнями та військовополоненими українських моряків, що були захоплені береговою охороною ФСБ РФ у районі Керченської протоки в листопаді 2018 р.
  • Сенат США попередив Туреччину, що вона втратить американську військову допомогу в разі закупівлі у Росії новітнього комплексу ППО “С-400”.

No comments:

Post a Comment