April 08, 2019

07.04.2019: Зеленський і Порошенко озвучили свої плани в разі обрання президентом


Зеленський і Порошенко озвучили свої плани в разі обрання президентом
Зеленський і Порошенко озвучили свої плани в разі обрання президентом
  • Зеленський і Порошенко озвучили свої плани в разі обрання президентом.
  • Порошенко запропонував провести дебати на "Олімпійському" 14 квітня.
  • Уряд змінив порядок видачі водійських прав.

В Україні

  • Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати першого туру президентських виборів і призначила другий тур виборів на 21 квітня.
  • Після поширення фейковий відео про кандидата в президенти Зеленського, який нібито визнав вживання наркотичних засобів, президент Порошенко заявив, що верховним головнокомандувачем не може бути людина, залежна від наркотиків. Крім того, Порошенко сказав, що "почув виборців" і це послужить йому стимулом для аналізу помилок та уроком на наступні 5 років. Він заявив про готовність суттєво змінити склад своєї команди та продовжити реформи, які забезпечать економічне зростання, подолання бідності та підвищення добробуту. Порошенко пообіцяв, що в разі свого обрання він подасть заявку на отримання плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО вже наприкінці 2019 р. Він запропонував провести дебати на "Олімпійському" 14, а не 19 квітня та заявив про готовність пройти тести WADA.
    Зеленський назвав 2 "глобальні" проблеми України, які будуть озвучені в його передвиборчій програмі – війна на Донбасі та побоювання інвесторів вкладати кошти в українську економіку. За словами Зеленського, кошти інвесторів не захищені, на бізнес чиниться потужний тиск з боку всіх правоохоронних органів. Він заявив, що західні країни вважають, що новий президент дасть їм гарантії, які дозволять зміцнити відносини з Україною. Зеленський підкреслив, що курс України на інтеграцію з НАТО та ЄС при ньому збережеться та запропонував провести всеукраїнський референдум з питання про вступ до НАТО. Він також заявив про готовність до переговорів з президентом РФ Путіним у присутності представників Заходу та підтвердив, що жертвувати частиною країни та людьми на окупованій території наміру не має. Крім того, за словами Зеленського, "мінський формат" потребує модернізації, і це визнають усі західні партнери. Він також заявив про необхідність проведення інформаційної війни проти агресора, в якій Україна має стати переможцем.
    На телеграм-каналі команди Зеленського опублікований список заходів, які будуть здійснені у сфері боротьби з корупцією. Серед них – скасування недоторканності, створення Вищого економічного суду, позбавлення правоохоронців функцій розслідування економічних злочинів, декриміналізація економічної діяльності та покарання чиновників, які створюють перешкоди бізнесу, посилення покарання держслужбовців за посадові злочини.
    У центрі Києва поліція затримала активіста руху "Відсіч", що працює на Порошенка, який роздавав листівки з контрагітацією проти Зеленського.
    Глава "Руху нових сил" Саакашвілі у відеозверненні закликав президента Порошенка повернути йому український паспорт і дозволити повернутися в Україну.
  • Кабмін вніс зміни до порядку видачі посвідчень водія, підготовки водіїв та акредитації автошкіл.
  • Голова Херсонської облради піддав критиці президента Порошенка за можливе звільнення голови Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєва, якого активісти підозрюють, разом із ним, у замовленні вбивства Катерини Гандзюк.
  • Американське видання The Daily Beast повідомило, що ФБР веде розслідування щодо олігарха Коломойського, якого підозрюють у різних фінансових злочинах, включаючи відмивання грошей. За словами адвоката Коломойського, підозри чи обвинувачення йому не пред'явлено, а сам олігарх, який живе в Ізраїлі, відкидає участь у правопорушеннях.

Війна

  • Бойові дії на Донбасі йшли на приморській ділянці фронту – у Гнутовому, Водяному та Широкиному, а також у районі Попасної і Новоалександровки в Луганській області. Перестрілки відбулися в районі КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк–Маріуполь, а вночі – в околицях Авдіївки й Донецька. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу поранено українського військовослужбовця.

Україна та світ

  • Голова Ради Федерації Держдуми РФ Матвієнко заявила, що якби РФ не анексувала Крим, у ньому б уже стояли кораблі НАТО.

No comments:

Post a Comment