April 01, 2019

31.03.2019: У першому турі виборів впевнено лідирує шоумен Зеленський

У першому турі виборів впевнено лідирує шоумен Зеленський
У першому турі виборів впевнено лідирує шоумен Зеленський

  • У першому турі виборів впевнено лідирує шоумен Зеленський.
  • Із 1 квітня припинена дія Великого договору про дружбу, співробітництво і партнерство з РФ.
  • Держдума РФ не виключає невизнання результатів виборів в Україні.

В Україні

  • Відбувся перший тур президентських виборів. За попередніми підрахунками, у ньому найбільшу кількість голосів набирає шоумен Зеленський. Голова Центральної виборчої комісії Сліпачук заявила, що вибори пройшли без системних порушень, що підтверджують Нацполіція та спостерігачі. Остаточна кількість виборців, що проголосували, за результатами ЦВК, – 63,5%. Соціологи трьох служб опублікували результати екзит-полу, згідно з якими до другого туру виходить і чинний президент Порошенко. Результати голосування на спеціальних дільницях у військових частинах показали, що Порошенко і там не набрав більшості. Більшість українців за кордоном так і не змогли проголосувати, 37% голосів виборців отримав Порошенко, на другому місці – Зеленський із 26% підтримки. У штабі Порошенка – вже святковий настрій, оскільки всі впевнені в його перемозі у другому турі завдяки адмінресурсу. Сам президент назвав Зеленського "маріонеткою Коломойського" та пригрозив, що не дасть йому в другому турі жодного шансу. Зеленський заявив, що готовий до дебатів із Порошенком.
    Згідно з даними соцопитувань, Зеленський упевнено перемагає у другому турі будь-кого з кандидатів. Глава "Руху нових сил" Саакашвілі, якого Порошенко позбавив громадянства, закликав "усі демократичні сили" без жодних умов підтримати Зеленського. Лідер "Громадянської позиції" Гриценко, який отримав, за результатами екзит-полу, 4 місце, заявив, що не підтримає Порошенка в другому турі за жодних умов.
    У штабі лідера "Батьківщини" Тимошенко стверджують, що на підставі паралельного підрахунку протоколів дільничних виборчих комісій із мокрими печатками, до другого туру виходить саме вона.
    Міністр юстиції Петренко заявив, що перед другим туром все громадяни, які змінили місце голосування, мають повторно звернутися до органів держреєстру виборців.
  • 31 березня аеропорт Бориспіль відкрив термінал F, який поки працює в тестовому режимі.
  • 30 березня Укрзалізниця підвищила тарифи на вантажні перевезення на 14,2%

Війна

  • Упродовж минулої доби штаб операції об'єднаних сил зафіксував лише одну перестрілку із застосуванням стрілецької зброї – у Лебединському, на приморській ділянці фронту. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • Із 1 квітня припинив чинність "великий договір" з Росією "Про дружбу, співробітництво і партнерство". Політологи розглядають цей крок як один з елементів виборчого процесу, який штаб Порошенко використовуватиме у другому турі виборів для мобілізації електорату.
  • На місцевих виборах у Туреччині партія чинного президента Ердогана зазнає серйозної поразки. Мером столиці стане кандидат від основної опозиційної партії CHP, можливо, її представник стане і мером Стамбула.
  • Комітет Держдуми РФ у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками рекомендував нижній палаті прийняти заяву про невизнання підсумків виборів президента України.

No comments:

Post a Comment