March 27, 2019

26.03.2019: Місце голосування змінили майже 316 тис. виборців

Місце голосування змінили майже 316 тис. виборців
Місце голосування змінили майже 316 тис. виборців

  • Місце голосування змінили майже 316 тис. виборців.
  • Журналісти розкрили схему підкупу виборців штабом Порошенка.
  • Нижня палата Конгресу США посилює тиск на Європу для протидії "газовій зброї" РФ.

В Україні

  • Голова Центральної виборчої комісії Сліпачук заявила, що з 2 січня по 25 березня місце голосування змінили майже 316 тис. виборців.
    Президент Порошенко заявив, що його основним опонентом на виборах є російський президент Путін. Таким чином, він фактично звинуватив всіх інших кандидатів у роботі на Росію. Крім того, Порошенко пообіцяв досягти повної енергонезалежності вже у 2021-2022 рр. Експерти зазначили, що в обіцянці йдеться лише про можливу відмову тільки від постачання газу, постачання ж інших видів палива – вугілля, ТВЕЛів для АЕС і нафти з Росії збережуться.
    Журналісти-розслідувачі Bihus.info з'ясували, що громадські організації, які збирають особисті дані громадян для їх подальшого підкупу, пов'язані з депутатом Березенком – заступником начальника штабу Порошенка. Гроші виплачують із місцевих бюджетів за т.зв. програмою соціальної допомоги тим, хто погодився проголосувати за Порошенка.
    Прокуратура та СБУ повідомили про підозру жінці, яка внесла на рахунки партії "Батьківщина" понад 2,2 млн грн, використовуючи персональні дані інших громадян.
  • Окружний адмінсуд Києва відмовився розглядати позов громадської організації до президента Порошенка щодо його звернення до патріарха Варфоломія про надання автокефалії православній церкві в Україні.
  • Уряд збирається змінити схему нарахування субсидій. У разі прострочення оплати комунальних послуг субсидія наступного року нараховуватиметься у безготівковій формі. Одержувач позбавляється права на субсидію в разі місячного прострочення за платежами. Міністр соцполітики Рева заявив, що субсидії планують відновлювати в разі погашення заборгованості.
  • За даними Держказначейства, дефіцит держбюджету за 2 місяці 2019 р. становив 13,7 млрд грн. Дефіцит загального фонду бюджету – 28,7 млрд грн, що майже відповідає плановим показникам, що закладені у законі про бюджет.
  • Незважаючи на активний продаж іноземними спекулянтами валюти для оплати гривневих ОВДП, що розміщені Мінфіном, на ринок активно впливають виплати Держказначейством відшкодування ПДВ і нервозність готівкового ринку перед першим туром президентських виборів. Хитка рівновага між попитом і пропозицією призвела до невеликого здешевлення гривні: 26,98 ₴/$ (+0,09 грн), 30,46 ₴/€ (+0,01), 4,20 ₴/10 руб (+0,04 грн).

Війна

  • Окупанти різко посилили інтенсивність обстрілів позицій українських військ. Із мінометів обстріляно Водяне на приморській ділянці фронту, Кримське – у районі траси Р-66 "Бахмутка", Новозванівку, Катеринівку та Золоте – у Попаснянському районі Луганської області, а також Новолуганське – на Світлодарському виступі. У Троїцькому, у районі Світлодарська, українські війська були обстріляні із протитанкового ракетного комплексу. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбулися на приморській ділянці фронту – у Лебединському та Водяному, поблизу КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк-Маріуполь, у Чермалику Волноваського району, в околицях Донецька – Мар'їнці, Красногорівці та біля шахти "Путилівська" ("Бутівка"), а також на трасі Донецьк-Горлівка – у Верхньоторецькому та Миколаївці-2 на трасі Горлівка-Бахмут. Унаслідок бойових дій поранений український військовослужбовець.

Україна та світ

  • Нижня палата конгресу США схвалила законопроект "Про європейську енергетичну безпеку та диверсифікацію", яким констатовано, що Росія використовує газ для примусу, тиску та впливу на інші країни, у тому числі на країни, що не входять до ЄС, такі як Молдова та Україна. Документ також покликаний стимулювати американські інвестиції до європейської енергетичної інфраструктури.
  • Європарламент закликав країни ЄС покінчити з практикою видачі "золотих віз" і продажу паспортів за інвестиції, оскільки вони часто є способом відмивання коштів.


No comments:

Post a Comment