March 25, 2019

24.03.2019: Зеленський лідирує в рейтингу КМІС, на другому місці – Порошенко

Зеленський лідирує в рейтингу КМІС, на другому місці – Порошенко
Зеленський лідирує в рейтингу КМІС, на другому місці – Порошенко

  • Зеленський лідирує в рейтингу КМІС, на другому місці – Порошенко.
  • У Києві та Харкові знайдені квартири, в яких зареєстровані сотні виборців.
  • КПВВ Золоте в Луганській області так і не відкрито через протидію "влади ЛНР".

В Україні

  • Представництво ЄС в Україні спростувало інформацію, поширену партією "Батьківщина" про те, що Європейське бюро з протидії зловживанням і шахрайству (OLAF) відкрило розслідування щодо президента Порошенка. Штаб Порошенка заявив, що кандидат у президенти Тимошенко веде узгоджену кампанію проти чинного президента разом з олігархом Коломойським, а заяви лідера "Батьківщини" мають "ознаки політичного шахрайства".
    Активісти партії "Батьківщина", які перевіряють списки виборців, виявили кілька квартир у Києві й Харкові, в яких зареєстровані сотні громадян. На думку громадянської мережі "Опора", це не свідчить про підготовку масових фальсифікацій на виборах, оскільки власники квартир реєстрували іногородніх вже тривалий час для можливості їх працевлаштування. Поліція підтвердила, що обмежень на кількість зареєстрованих у одному приміщенні не існує.
    "Опора" також повідомила, що агітаційний виступ поета Павличка на передвиборчому мітингу Порошенка було оплачено з виборчого фонду.
    Канал "1+1" не збирається знімати з ефіру трансляцію шоу студії "Квартал 95" Зеленського, оскільки він в ньому бере участь як актор, а не кандидат в президенти.
    Зеленський повідомив, що на виборчу кампанію вже витрачено 70 млн грн. За твердженням кандидата, ці кошти – його власні, а також його компаньйонів-співзасновників студії "Квартал 95". Він також повідомив про підписання угод про вихід зі складу засновників всіх підприємств, спільним власником яких він є, і процес виходу завершиться протягом лічених місяців.
    Посол США в Україні Йованович закликала громадян країни взяти участь у виборах, оскільки, за її словами, демократія працює тільки за умови активної участі громадян у політичних процесах.
  • За прогнозом НБУ, економічне зростання в 2019 р. продовжиться, проте темпи його сповільняться з 3,3% до 2,5%. Основною причиною уповільнення буде жорстка монетарна політика регулятора, спрямована на зменшення інфляції, а також консервативна фіскальна політика, обумовлена ​​значними виплатами за зовнішнім боргом. Рушійною силою зростання ВВП, на думку чиновників, буде внутрішній попит – як споживчий, так і інвестиційний. НБУ також прогнозує пом'якшення монетарної політики, яке приведе до прискорення зростання ВВП в 2020-2021 рр. і пожвавленню інвестиційної активності.

Війна

  • Окупанти тричі обстріляли українські війська з мінометів – у Золотому, Новолуганському в районі Світлодарська, а в околицях Попасної вели обстріли з гармат БМП. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців за минулу добу не було.
  • Українські прикордонники відкрили в односторонньому порядку контрольний пункт в'їзду-виїзду на окуповану територію "Золоте" в Луганській області, проте жодна машина його не перетнула, а окупаційна влада не дала населенню гарантій безпеки при його проходженні.

Україна та світ

  • Компанія WizzAir не пустила на борт літака в Ризі двох російських журналістів – співавторів книги "Росія і Україна. Дні затемнення ", які мали взяти участь у її в презентації у Києві. Компанія керувалася внутрішнім розпорядженням про недопуск до польотів громадян РФ, у яких немає дипломатичних паспортів або посвідки на проживання в Україні.
  • Туреччина не збирається відмовлятися від покупки російських комплексів ППО С-400 і готова до закупівлі ще одного новітнього комплексу С-500. США заморозили поставку винищувачів F-35 до Туреччини, оскільки, на думку американської влади, Туреччина не може одночасно використовувати сучасні винищувачі та засоби ППО ймовірного противника.
  • Відбулися телефонні переговори між канцлером Німеччини Меркель і президентом США Трампом, під час яких, за повідомленням прес-служби Білого дому, ішлося про фінансування НАТО, ситуації в Україні й торгових обмежень.
  • За повідомленням Польського радіо, експерти групи боротьби з пропагандою та дезінформацією РФ нарахували з 2015 р. більше 5 тис. фейкових повідомлень, більше 2 тис. з них – про Україну.
  • Спецпрокурор США Мюллер повідомив, що в результаті розслідування втручання РФ до виборів американського президента, доказів вчинення злочинів президентом Трампом не виявлено.

Тренди

  • Згідно з результатами опитування суспільної думки, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, рейтинг кандидата в президенти Зеленського перевищив 32%.На друге місце соціологи поставили чинного президента Порошенка з 17%, на третє – лідера партії "Батьківщина" Тимошенко з 12%, на четверте – лідера "Опозиційною платформи – “За життя" Бойка з 10%, на п'яте – лідера "Громадянської позиції" Гриценка, якого підтримують трохи більше 6% респондентів.

No comments:

Post a Comment