March 24, 2019

23.03.2019: Нафтогаз продає населенню газ на 25% дорожче, ніж закуповує в Європі

Нафтогаз продає населенню газ на 25% дорожче, ніж закуповує в Європі
Нафтогаз продає населенню газ на 25% дорожче, ніж закуповує в Європі

  • Нафтогаз продає населенню газ на 25% дорожче, ніж закуповує в Європі.
  • Національний корпус провів ще одну акцію в Києві з вимогою притягнути до відповідальності "cвинарчуків Порошенка".
  • Супрун оголосила про початок переходу медзакладів на електронний документообіг.

В Україні

  • У центрі Києва відбулася ще одна акція "Національного корпусу" з вимогами про притягнення до відповідальності учасників корупційного скандалу в Укроборонпромі. Учасники мітингу прийшли під адміністрацію президента та передали свої вимоги заступнику глави РНБО Кривоносу. Глава партії Білецький звинуватив СБУ в спробі дискредитації акції за допомогою бездомних, пенсіонерів та алкоголіків, шо були присутні на заході й тримали плакати з тими самими гаслами. Він повідомив, що активістами затримано й передано правоохоронцям 2 організатора цих груп, які роздавали гроші малозабезпеченим за списками.
    Посли країн "великої сімки" направили 2 листи міністру внутрішніх справ Авакову, в яких попередили про загрозу зриву президентських виборів "представниками екстремістських рухів".
    Національна поліція взяла під цілодобову охорону окружні виборчі комісії.
    Генеральний прокурор Луценко заявив про нове викриття схеми підкупу виборців командою глави партії "Батьківщина" Тимошенко. Представники Батьківщини стверджують, що гроші були вилучені в державному Приватбанку, партія до них стосунку не має, і припустили, що ці гроші були призначені для підкупу виборців командою Порошенка.
    Представники Тимошенко виявили в Харкові квартири, в яких прописані по кілька сотень людей. Вони мають намір перевірити списки виборців на всіх дільницях у Харківській області.
    Кандидат у президенти Гриценко викликав на дебати в прямому ефірі шоумена Зеленського, разом з його командою, щоб поговорити про ключові проблеми. За словами Гриценка, "люди повинні почути відповіді, а не купувати кота в мішку".
  • Прес-служба "Нафтогазу" стверджує, що ціна на газ зі "знижкою", яку запропонував глава Газпрому Міллер на зустрічі з кандидатом в президенти Бойком і кумом президента РФ Путіна Медведчуком, вища за ту, за якою Нафтогаз купує наразі в Європі. Згідно з даними Нафтогазу, у березні газ був закуплено в Європі по $240/1000 м3, а в квітні його ціна знизиться до $216/1000 м3. Із грудня українські побутові споживачі платять за газ по 8549 грн ($316)/1000 м3, а з травня уряд підвищує ціну ще на 15% до 9852 грн ($365)/1000 м3.
    Нафтогаз виплатить премії 4 чиновникам правління дочірнього підприємства "Укртрансгаз" в розмірі від 50% до 150% річного доходу.
  • В.о. міністра охорони здоров'я Супрун заявила, що вже з 1 квітня медичні заклади переходитимуть на електронний документообіг. Спочатку буде запроваджено електронні рецепти на медпрепарати програми "Доступні ліки", а до кінця 2019 р. в електронну форму буде переведено лікарняні листи з електронним підписом лікаря. Наразі у тестовому режимі працює електронна медична карта – лікарі вноситимуть інформацію до системи e-Health замість вписування її до паперової карти.

Війна

  • За минулу добу бойова активність окупантів на Донбасі знизилася. Перестрілки відбулися в районі Степового та Богданівці поблизу Докучаєвська та КПВВ "Новотроїцьке". У Золотому українські війська були обстріляні з гармати БМП і станкового протитанкового гранатомета. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • До порту Одеси прибув мінний тральщик ВМС Франції. Він візьме участь у навчаннях в місці з кораблями ВМС України.
  • Уряд Канади подовжив на 5 років санкції проти колишнього президента України Януковича та його оточення. Зі списку санкцій виключені загиблий у Росії син Януковича Віктор і колишній глава СБУ Калінін.

No comments:

Post a Comment