March 17, 2019

16.03.2019: Нацкорпус вимагає притягнення до відповідальності "Свинарчуків Порошенка"


Нацкорпус вимагає притягнення до відповідальності "Свинарчуків Порошенка".
Нацкорпус вимагає притягнення до відповідальності "Свинарчуків Порошенка"

  • Нацкорпус вимагає притягнення до відповідальності "Свинарчуків Порошенка".
  • Київ – на 173 місці за комфортністю життя серед 231 найбільших міст.
  • Порошенко затвердив рішення РНБО про проведення аудиту "Укроборонпрому" із залученням міжнародних експертів.

В Україні

  • У центрі Києва відбувся багатолюдний мітинг, організований "Національним корпусом" під гаслом "Свинарчуків Порошенка – за ґрати", учасники якого закликали негайно затримати всіх учасників розкрадань в Укроборонпромі. Активісти прийшли під Адміністрацію президента, яку охороняло кількасот співробітників поліції і Нацгвардії, і закидали їх іграшковими свинями з гри "Angry birds" за допомогою величезної рогатки. Лідер "Національного корпусу" Білецький заявив, що найближче оточення Порошенка забрало собі кожну третю гривню з оборонного бюджету та наживається на крові вбитих солдатів.
    Порошенко ввів в дію рішення РНБО про проведення протягом місяця аудиту в "Укроборонпромі" із залученням міжнародних експертів.
  • Кандидат у президенти, колишній глава Донецької облдержадміністрації Тарута, оголосив про об'єднання з командою лідера партії "Батьківщина" Тимошенко та закликав своїх прихильників підтримати її на президентських виборах. Тарута також повідомив, що його команда працюватиме на захист результатів виборів разом із "Батьківщиною". Прізвище Тарути залишиться в бюлетені, оскільки він оголосив про зняття з виборів після 7 березня.
    Соцмережа Youtube заблокувала відеоканал кандидата в президенти Зеленського після масових скарг користувачів. Роботу каналу було відновлено за кілька годин, проте цей випадок показав неефективність роботів компанії, що відповідають за безпеку контенту. За повідомленням прес-служби Зеленського, на виборчу кампанію витрачено 60 млн грн.
    Кандидат у президенти, лідер партії "Громадянська позиція" Гриценко повідомив, що розкішний будинок, в якому він проживає, належав його дружині із 2003 р., ще до весілля з ним. У разі перемоги на виборах він пообіцяв продати будинок, якщо запропонують адекватну ціну.
    Президент Порошенко скасував свій передвиборний мітинг у Луцьку після того, як на одному з житлових будинків на шляху проходження його кортежу був розміщений банер "Ти став президентом на крові хлопців з 51-ї ОБМР. Щоб приховати твої злочини, твої генерали її знищили". У Полтаві Порошенко вкрай нервово відреагував на вигуки натовпу "Ганьба". Представники "Національного корпусу" спробували закидати охоронців Порошенка іграшковими свинями та вимагали притягнути до відповідальності осіб, що розкрадають військовий бюджет. Експерти констатують, що на передвиборчі мітинги Порошенка по всій Україні місцеві влади звозять працівників бюджетних організацій для забезпечення масовості заходів.
  • Президент Порошенко, після розголошення ЗМІ інформації про те, що на місце голови Служби зовнішньої розвідки претендує учасник гучного корупційного скандалу Семочко, призначив виконувачем обов'язки глави першого заступника Алексєєнка.

Київ

  • У рейтингу комфортності життя міжнародної консалтингової компанії Mercer Київ посів 173 місце серед 231 найбільших міст світу. Перші три місця в рейтингу посіли Відень, Цюріх і Ванкувер. Оцінка здійснювалася за 10 показниками: якість житла, транспорт, клімат, освіта, якість медицини, громадський та приватний транспорт, соціокультурне середовище, доступність споживчих товарів і розваги.

Війна

  • Бойові дії із застосуванням мінометів і стрілецької зброї протягом доби відбулися в районі Золотого в Попаснянському районі Луганської обл. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, один український військовослужбовець загинув, ще одного – поранено.
    Держприкордонслужба перекрила в неділю КПВВ "Новотроїцьке для масштабної реконструкції і встановлення нових модулів для паспортного й митного контролю та повідомила про готовність укриттів для осіб, які перетинають "лінію розмежування ".

Україна та світ

  • У річницю оголошення Держдумою РФ анексії Криму влади США та Туреччини заявили про повну підтримку територіальної цілісності України. Президент Туреччини Ердоган заявив, що країна приділятиме особливу увагу становищу кримських татар на півострові.
    Глава окупаційної адміністрації Криму колаборант Аксьонов заявив, що захоплення півострова російськими військами здійснювалося під безпосереднім керівництвом президента Путіна.
  • За інформацією Міністерства у справах окупованих територій і тимчасово переміщених осіб, судно під прапором Ліберії, що йшло з Маріуполя, сіло на мілину в районі Керченської протоки внаслілок бездіяльності російської влади, яка не займаються днопоглиблювальними роботами, а також через незаконне будівництво мосту протокою та його неправильну конструкцію, що призвели до обміління протоки.
  • Венеційська комісія (Європейська комісія за демократію через право) опублікувала висновки про ставлення держав до громадських активістів, згідно з якими в Україні діє дискримінаційна законодавча норма, що дорівнює антикорупційних активістів до державних службовців, зобов'язуючі їх публічно декларувати доходи й витрати.

No comments:

Post a Comment