March 12, 2019

11.03.2019: "Наші гроші" звинуватили силові структури у кришуванні корупції в Укроборонпромі


"Наші гроші" звинуватили силові структури у кришуванні корупції в Укроборонпромі
"Наші гроші" звинуватили силові структури
у кришуванні корупції в Укроборонпромі
  • Журналісти Bihus.info стверджують, що злочини в Укроборонпромі "кришували" всі силові структури.
  • Аваков звинуватив Порошенка в організації схем підкупу виборців на виборах за бюджетні кошти.
  • Соцслужба "Рейтинг": лідери президентської гонки – Зеленський і Тимошенко.

В Україні

  • Журналісти програми "Bihus.info" опублікували 4 частину розслідування про корупцію та розкрадання держкоштів в Укроборонпромі. За їх твердженням, злочини в оборонному відомстві покривали за хабарі всі силові структури, у тому числі НАБУ.
  • Міністр внутрішніх справ Аваков звинуватив президента Порошенка та його команду в організації системи підкупу виборців за бюджетні кошти. Він не вбачає російського сліду в акціях "Національного корпусу" в Києві та Черкасах, хоча й вважає, що молодь не мала права переходити рамки закону, протестуючи проти корупційних злочинів.
  • Депутат Білецький звинуватив СБУ у замаху на лідерів очолюваної ним партії "Національний корпус".
  • На ринок досі психологічно тиснуть покупки гривні нерезидентами для участі в аукціоні з розміщення ОВДП. На міжбанку долар продовжує дешевшати, швидше за все, ситуація збережеться й у вівторок, коли підприємства продаватимуть валюту, що надійшла в понеділок за святковий день 8 березня: 26,31 ₴/$ (-0,07 грн), 29,58 ₴/€ (-0,16 грн), 3,99 ₴/10 руб (-0,02 грн). За оцінками учасників торгів, Нацбанку вдалося купити близько $15 млн. Більшість банкірів очікують корекції курсу, оскільки, на їхню думку, фактори, сприятливі для зміцнення гривні, практично вичерпано. У лютому населення продало готівкової валюти на $63 млн більше, ніж купило. У січні позитивна різниця продажу та покупки валюти становила більше $175 млн, а в грудні продажі валюти перевищили покупки на $90 млн.

Війна

  • Упродовж минулої доби позиції українських військ були обстріляні один раз зі стрілецької зброї в околицях Авдіївки. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Україна та світ

  • Голова комітету у закордонних справах нижньої палати Конгресу США Енгель на слуханнях щодо окупації Криму висловив тверду підтримку приєднанню України до НАТО.
  • Басманний суд Москви подовжив термін арешту липецкой фабрики "Рошен", що належить президенту Порошенку, до 13 червня у забезпечення позову податкової служби. Прес-служба "Рошен" повідомила, що фабрика не працює з 1 квітня 2017 року, а на територію Росії продукція не поставляється з 2013 р. Умови арешту, за твердженням компанії, не дозволяють продавати або здавати в оренду майно фабрики.
  • ЄС готовий ввести персональні санкції проти 8 громадян РФ – військовослужбовців і співробітників ФСБ, які брали участь у захопленні українських судів і моряків у районі Керченської протоки в листопаді 2018 р.
  • Кабмін вніс на розгляд РНБО для включення до списку санкцій іноземців, які брали участь як міжнародні спостерігачі на виборах в окупованому Росією Криму.
  • МЗС Австрії викликало українського посла Щербу через заборону СБУ на в'їзд до України австрійського журналіста Вершютца. Він працював в окупованому Криму та на неконтрольованій Україною території Донбасу, куди потрапив через закриті пункти пропуску на кордоні з РФ. Влада Австрії вважає дії України порушенням Угоди про асоціацію з ЄС.
  • Суд Амстердама у червні винесе остаточне рішення з апеляції влади РФ про повернення скіфського золота з Криму. Цінності експонувалися в голландському музеї під час окупації Криму. Українська влада вимагає повернути золото до України, Росія наполягає на поверненні його до кримських музеїв.

Тренди

  • Згідно з опитуванням соцслужби "Рейтинг", лідером президентської гонки, як і раніше, є шоумен Зеленський – за нього готові проголосувати майже 25% серед тих, хто прийде на вибори. На другому місці – лідер "Батьківщини" Тимошенко з 18%, на третьому – чинний президент Порошенко, якому готові віддати голоси майже 17% респондентів.

No comments:

Post a Comment