March 11, 2019

10.03.2019: Меджліс підтримав Порошенка на президентських виборах

Меджліс підтримав Порошенка на президентських виборах
Меджліс підтримав Порошенка на президентських виборах

  • Меджліс підтримав Порошенка на президентських виборах.
  • Поліція затримала в Черкасах двох активістів "Національного корпусу".
  • Верховний суд не визнав поїздки Порошенка країною передвиборною агітацією.

В Україні

  • Верховний суд відхилив позов кандидата в президенти Гриценка, який вимагав визнати передвиборною агітацією поїздки президента Порошенка країною в останні місяці.
    Глава "Батьківщини" Тимошенко пообіцяла в разі перемоги на виборах знизити ціни на газ в 2 рази, а також зробити три основні кроки для оздоровлення економіки – знизити податкове навантаження на підприємців, відсотки по кредитах і припинити торгувати сировиною.
    Меджліс підтримав Порошенка як кандидата в президенти на виборах 31 березня.
    Порошенко в ефірі телеканалу ICTV заявив, що за фактами розслідування журналістів Bihus.info про корупцію та розкрадання в Укроборонпромі "порушено майже 10 кримінальних справ", а у підозрюваних проведено обшуки. Він черговий раз пообіцяв "нульову толерантність до корупції". За словами Порошенка, поки він не зайняв посаду президента, "крали все", а зараз в цьому напрямку ведеться "планомірна робота" та "ситуація суттєво покращена". Порошенко оголосив, що аудит "Укроборонпрому" проведе одна із "чотирьох усесвітньо відомих аудиторських компаній".
    Командувач операцією об'єднаних сил Наєв заявив, що бійці на передовій проголосувати не зможуть – урни для голосування на передову не доставлятимуться. Усі інші військовослужбовці проголосують на стаціонарних виборчих дільницях.
  • Поліція повідомила про затримання в Черкасах 2 активістів партії "Національний корпус" після спроби прориву до трибуни, де на передвиборчому мітингу виступав президент Порошенко. Їм пред'явлені підозри в хуліганстві та завданні тілесних ушкоджень поліціянтам. За твердженням представників черкаської обласної організації "Національного корпусу", затриманих було п'ятеро, співробітники поліцїї їх побили та розбили їх автомобілі, після чого провели обшуки за місцем їх проживання без свідків.

Війна

  • Упродовж минулої доби штаб операції об'єднаних сил вперше за довгий час не зафіксував порушень режиму припинення вогню з боку окупантів.

Україна та світ

  • У катастрофі авіалайнера в Ефіопії загинули 149 пасажирів. За інформацією МЗС, українців серед жертв катастрофи немає.

Тренди

  • Минулого тижня президент Порошенко підписав нову Концепцію із боротьби з тероризмом, яка замінила документ, що був прийнятий ще за часів правління колишнього президента Януковича. На думку деяких експертів, Концепція не спроможна розв'язати проблеми захисту від терористичних загроз та одночасно створить проблеми й істотно обмежить права та свободи громадян.

No comments:

Post a Comment