March 10, 2019

09.03.2019: Національний корпус зірвав мітинг Порошенка у Черкасах

Національний корпус зірвав мітинг Порошенка у Черкасах
Національний корпус зірвав мітинг Порошенка у Черкасах
  • Національний корпус зірвав мітинг Порошенка у Черкасах.
  • На Донбасі окупанти тричі порушили "безстрокове перемир'я".
  • СБУ заборонила в'їзд до України австрійському журналісту.

В Україні

  • Представники партії "Національний корпус" провели біля адміністрації президента акцію "День гніву" із вимогою притягнення до кримінальної відповідальності осіб, що причетні до розкрадань в Укроборонпромі, у тому числі бізнес-партнера Порошенка, колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського (Свинарчука). Унаслідок зіткнень постраждали 3 співробітників поліції і Нацгвардії. Учасники акції, дізнавшись, що Порошенко перебуває у Черкасах, організовано вирушили туди та спробували зірвати його передвиборчий мітинг. Поліція не пропустила активістів до сцени, на якій виступав президент, прес-служба МВС повідомила про 15 співробітників, що постраждали. Міністр внутрішніх справ Аваков вважає такі дії активістів неприпустимими, хоча висловив солідарність із "праведним гнівом про корупційний злочин". Поліція відкрила за фактом тілесних ушкоджень своїх співробітників 2 кримінальні справи. Президентська партія "Блок Петра Порошенка" заявила, що за подіями в Києві та Черкасах стоять "проросійські реваншисти та олігархи-втікачі".
    Порошенко на передвиборних зборах за участі місцевих чиновників, які було названо "Радою регіонального розвитку Черкаської області", заявив, що Україна тепер не обмежена рамками договору про скорочення ракет середньої і малої дальності (РСМД), тому має намір розвивати новітнє високоточне ракетне озброєння, що здатне "вражати ціль далеко у тилу ворога". Він також пообіцяв, що корупціонери, які допустили розкрадання коштів на оборону, "кожну копійку в зубах принесуть" назад до бюджету. Після спроби прориву активістів до сцени Порошенко швидко закінчив промову та поїхав з міста, скасувавши прес-конференцію.
    На думку багатьох експертів, дії "Національного корпусу" є репетицією зриву виборів і нагадуванням Порошенку про наслідки масових фальсифікацій, які готує його штаб.
  • Порошенко в Каневі на Тарасовій горі вручив премії ім. Шевченка діячам культури та мистецтва.
  • Українська греко-католицька церква офіційно відмовилася від проведення богослужіння у Софійському соборі 7 квітня, оскільки Міністерство культури оголосило про початок реставраційних робіт у національному музеї-заповіднику з 18 березня.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби на Донбасі окупанти тричі порушили "безстроковий режим припинення вогню". Українські війська було обстріляно із мінометів у Лебединському, із протитанкового ракетного комплексу та автоматичних гранатометів – в околицях Попасної, зі стрілецької зброї – у Станиці Луганській. Втрат серед українських військовослужбовців не було.

Україна та світ

  • Влада Австрії висловила обурення рішенням СБУ про заборону в'їзду до України журналісту Вершютцу терміном на 1 рік. Служба стверджує, що це зроблено з метою забезпечення його безпеки та підкреслила, що журналіст неодноразово приїжджав на окуповану територію Донбасу й Криму через неконтрольовані пункти пропуску на кордоні з РФ, чим порушив порядок перетину держкордону. Австрійський союз журналістів заявив, що заборона демонструє неготовність України до членства в ЄС. Оскільки Україна так і не оголосила про стан війни з Росією, громадськість більшості країн розглядає бойові дії на Донбасі як внутрішньоукраїнський конфлікт.

Тренди

  • На думку російського військового оглядача Фельгенгауера, нова військова доктрина, представлена ​​2 березня начальником Генштабу РФ Герасимовим, означає підготовку до масштабної війни. За словами аналітика, Герасимов акцентував увагу на створенні технічної, технологічної та організаційної переваги "над будь-яким потенційним противником" у мирний час. Стратегія "гібридної війни", оприлюднена Герасимовим 2018 року, стала основою для окупації Криму, війни на Донбасі та участі російських збройних сил і приватних військових компаній у війнах у Сирії та інших країнах.

No comments:

Post a Comment