March 04, 2019

03.03.2019: Росія готова дотягнути "Турецький потік" до країн південної Європи

Росія готова дотягнути "Турецький потік" до країн південної Європи
Росія готова дотягнути "Турецький потік" до країн південної Європи

  • Росія готова дотягнути "Турецький потік" до країн південної Європи.
  • У Криму окупаційні власті затримали архієпископа ПЦУ Климента.

В Україні

  • За даними системи електронних закупівель ProZorro, Центральна виборча комісія замовила у державного поліграфічного підприємства України друк 60 млн 359 тис. 600 бюлетенів на суму 166 млн грн.
    Держслужба з надзвичайних ситуацій почала масову перевірку готовності виборчих дільниць до проведення виборів.
  • Учасник корупційного скандалу, власник компанії "Богдан Моторс" Гладковський назвав розслідування журналістів Bihus.info "компіляцією брехливих фактів". Він поскаржився, що його "опоненти" посилають радикальні організації атакувати будинок сина. У суботу учасники "Національних дружин" провели пікет біля будинку сина Гладковського.

Війна

  • Окупанти знову обстріляли українські війська із мінометів на приморській ділянці фронту – у Лебединському, Водяному, Гнутовому, на Світлодарському виступі – у Новолуганському, у Попаснянському районі – у Новозванівці, Новоолександрівці та Золотому-5. Під обстріл також потрапили захисники Кримського та Лобачова в околицях траси Р-66 "Бахмутка" на березі Сіверського Дінця в Луганській області. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу один український військовослужбовець дістав поранень.

Україна та світ

  • У Криму поліцією затримано архієпископа Сімферопольського та Кримського ПЦУ Климента, нібито за крадіжку речей із церкви. Климент збирався відвідати судове засідання у Ростові, на якому розглядається справа українського політв'язня Гриба. За кілька годин священика було звільнено, проте на процес він не встиг. Прес-служба МЗС України назвала затримання Климента "продовженням наступу Росії на українське православ'я".
  • Прем'єр-міністр РФ Медведєв заявив, що Росія готова добудувати продовження газопроводу "Турецький потік" через Болгарію до Сербії та Угорщини, якщо ЄС не перешкоджатиме реалізації проекту.
    За словами Медведєва, російська влада готова до діалогу з новим керівництвом України після президентських виборів, "якщо воно буде в такому діалозі зацікавлено". У той самий час він підкреслив, що в Україні "передвиборна кампанія йде з грубими порушеннями", і Росія "не бачить, з ким в Україні можна розмовляти".
  • На парламентських виборах у Молдові найбільшу кількість голосів виборців отримала Соціалістична партія, яку раніше очолював проросійський президент Додон. Вона отримала 35 із 101 місця в парламенті. На другому місці – Демократична партія, очолювана олігархом Плахотнюком, яка отримала 30 місць, на третьому – проєвропейський опозиційний блок ACUM, в якого 26 місць.

No comments:

Post a Comment