March 26, 2019

25.03.2019: Перебіжчик з СБУ звинуватив українську владу у причетності до катастрофи MH17

Перебіжчик з СБУ звинуватив українську владу у причетності до катастрофи MH17
Перебіжчик з СБУ звинуватив українську владу у причетності до катастрофи MH17

  • Перебіжчик з СБУ звинуватив українську владу у фальсифікації виборів і причетності до катастрофи MH17.
  • Сукупний зовнішній борг України в лютому практично не змінився.
  • Фонд держмайна не зміг повернути Укртелеком Ахметова до держвласності.

В Україні

  • Президент Порошенко переказав до свого передвиборчого фонду 415 млн грн – це рекорд за весь час проведення президентських виборів.
    Порошенко збирається звернутися до суду із позовом на канал "1+1", що належить олігарху Коломойському за "брехню, яка завдає шкоди його честі та гідності". Коломойський розраховує на правову оцінку та компенсацію за націоналізацію Приватбанку в разі програшу на виборах чинного президента.
  • Фонд держмайна програв апеляцію компанії олігарха Ахметова ЕСУ про повернення до держвласності "Укртелекому".
  • Міністерство фінансів повідомило, що державний і гарантований державою зовнішній борг України на кінець лютого скоротився на 0,02% і становив 2,22 трлн грн ($ 78,2 млрд).
  • На динаміку курсу знову вплинуло розміщення Мінфіном гривневих ОВДП, заплановане на 26 березня: 26,89 ₴/$ (-0,07 грн), 31,45 ₴/€ (-0,02), 4,17 ₴/10 руб (-0,06 грн). НБУ купив близько $10 млн в анонімному режимі через систему Matching.

Війна

  • Українські війська знову були обстріляні з артилерії і мінометів під Кримським, у районі траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській області. Перестрілки зі стрілецької зброї і гранатометів відбулися всією лінією фронту – у Лебединському на приморській ділянці, у Старогнатівці Волноваського району, в околицях Донецька –  у Новомихайлівці та Красногорівці, на Світлодарському виступі – у Луганському, а також у Новотошківському Попаснянського району Луганської обл. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу 2 українських військовослужбовців зазнали поранень.

Україна і світ

  • У Росії відбулася прес-конференція колишнього співробітника центрального апарату СБУ Прозорова, який заявив про причетність України до катастрофи малайзійського авіалайнера MH17. Прозоров повідомив, що СБУ має таємні в'язниці та бере участь у системних фальсифікаціях на виборах на користь чинного президента Порошенка. Він також заявив, що українська влада не має бажання припиняти конфлікт на Донбасі, оскільки вже у 2015 р. в районі бойових дій була створена "потужна корупційна вертикаль, контрольована Адміністрацією президента Порошенка". Прозоров стверджує, що став працювати на Росію відразу ж після подій на Майдані добровільно та з ідеологічних мотивів. Прес-служба СБУ заявила, що Прозоров був звільнений у 2018 р. через пияцтво.
  • Росія проводить масштабні військові навчання в окупованому Криму. Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило про готовність РФ до переміщення у Крим ядерних боєприпасів і засобів їхньої доставки.

Тренди

  • Згідно з даними опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), в разі проведення парламентських виборів найближчим часом, до Верховної Ради потрапили б 7 партій. Очолює рейтинг партія "Слуга народу" шоумена Зеленського – за неї готові проголосувати понад 24%. На другому місці – "Батьківщина" з 16,5% підтримки, на третьому – Блок Порошенка з 14%. Далі йдуть "Опозиційна платформа – За життя", яку готові підтримати 12% респондентів, "Громадянська позиція" – 8%. На межі проходження до парламенту – Радикальна партія та Опозиційний блок – у них трохи більше 5%. Не визначилися із вибором третина виборців.


No comments:

Post a Comment