February 25, 2019

24.02.2019: МВС запустило систему моніторингу порушень на виборах

МВС запустило систему моніторингу порушень на виборах
МВС запустило систему моніторингу порушень на виборах

  • МВС запустило систему моніторингу порушень на виборах.
  • На Донбасі загострюється бойова обстановка, загинув ще один український боєць.
  • Всесвітній банк готовий надати Україні гарантії для отримання кредиту за умови імплементації реформ.

В Україні

  • МВС запустило на своєму сайті систему онлайн-моніторингу порушень на виборах. За словами міністра Авакова, наразі зафіксовано 1871 порушення виборчого законодавства, за якими відкрито 89 кримінальних проваджень.
  • Національна громадська телерадіокомпанія надала для ознайомлення контракт співачки MARUV, яка виграла відбір на пісенний конкурс Євробачення, одним з умов якого є відмова від гастролей в Росії.

Війна

  • Бойова обстановка на Донбасі загострюється, окупанти все частіше застосовують проти українських військ ствольну артилерію та міномети. Під артобстріли потрапили захисники Водяного та Лебединського на приморській ділянці фронту, а також Новозванівки, Катеринівки, Новоолександрівки, Золотого Попаснянському районі Луганської області. У Новоолександрівці та Катеринівці окупаційні війська намагалися атакувати за підтримки зенітних установок і гармат БМП. Перестрілки зі стрілецької зброї і гранатометів відбулися у Павлополі, в околицях Донецька – у Пісках і Красногорівці. Унаслідок обстрілів загинув український військовослужбовець, ще 2 – поранені. У Золотому та Новоолександрівці під артобстріл потрапив житловий сектор – зруйновано 4 будинки, про жертви штаб операції об'єднаних сил не повідомляє.

Україна та світ

  • Держсекретар США Помпео назвав "гучними порожніми словами" загрози президента Росії Путіна націлити новітні ракети на США. Він заявив, що РФ системно порушувала договір про скорочення ракет середньої і малої дальності (РСМД). А вихід США з нього викликаний небажанням накладати на себе обмеження, у той час як Росія їх не дотримує.
  • Директор Світового банку по Білорусі, Молдові та України Кахконен повідомила, що банк веде переговори з урядом України щодо відкриття нової програми кредитування Policy-Based Guarantee (PBG) для підтримки реформ в країні. Вона підкреслила, що переговори буде продовжено з новим урядом, якщо обговорювані реформи не буде імплементовано нинішнім Кабміном. Гарантія банку дозволить залучити на міжнародних ринках кредити на суму близько $1 млрд.
  • За попередніми підсумками виборів у Молдові, до парламенту проходять 4 партії – Соціалістична, яку раніше очолював проросійський президент Додон, Демократична партія олігарха Плахотнюка, виборчий блок "Зараз" і партія бізнесмена Шора. Явка на виборах становила трохи менше 50%. Чиновники уряду Молдови неодноразово заявляли про пряме втручання Росії до виборчого процесу, крім того, соціалісти організовували "каруселі" за участі жителів невизнаної Придністровської республіки.

Тренди 

  • За даними НБУ, в Україні спостерігається стійке зростання безготівкових платежів із використанням платіжних карт. Обсяг операцій із картами в 2018 р. перевищив 45%, що на 6% більше, ніж в 2017 р.

No comments:

Post a Comment