February 23, 2019

22.02.2019: Служба "Социс" поставила Порошенка на друге місце у президентському рейтингу

Служба "Социс" поставила Порошенка на друге місце у президентському рейтингу
"Социс" поставила Порошенка на друге місце у президентському рейтингу

  • Служба "Социс" поставила Порошенка на друге місце у президентському рейтингу.
  • САП передала до суду справу про незаконне збагачення міністра Омеляна.
  • Меджліс звинуватив російську владу в переселенні до Криму "правильних" громадян з материка.

В Україні

  • Поліція розслідує напад на офіс президентської партії у Вінниці, в якому невідомі особи розбили вікна й двері.
  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду справу міністра інфраструктури Омеляна, якому інкриміновано незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації.
  • Фабрика "Roshen", що належить президенту Порошенку, збільшила у 4 рази – до більш ніж 11 млн грн, – чистий прибуток за підсумками 2018 року, порівняно з попереднім роком.
  • Адвокати Януковича подали апеляцію на вирок Оболонського районного суду, за яким колишній президент визнаний винним у державній зраді. За твердженням адвокатів, вирок побудовано на сфальсифікованих даних.
  • Служба зовнішньої розвідки засекретила інформацію про посадові обов'язки заступника начальника Семочка, якого журналісти викрили в незаконному збагаченні та наявності у членів його сім'ї російського громадянства.
  • Заступник глави НБУ Рожкова заявила про скорочення кількості банків в Україні до 76 – наразі в процесі самоліквідації перебуває "Вернум банк". Вона повідомила, що за результатами стрес-тестів ще один банк має бути докапіталізовано до кінця березня. Рішення про його ліквідацію залежить від того, чи зможуть власники знайти кошти для збільшення капіталу.
  • Торгівля на міжбанку йшла досить мляво, курс стоїть на місці: 27,01 ₴/$ (+0,01 грн), 30,60 ₴/€ (-0,06 грн), 4,12 ₴/10 руб. За оцінкою банкірів, Нацбанку вдалося купити в анонімному режимі близько $5 млн.

Війна

  • На Донбасі не припиняються обстріли позицій українських військ із мінометів на приморській ділянці фронту, а також у Попаснянському районі Луганської області, перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбулися в Станиці Луганській, на Світлодарському виступі, у передмістях Авдіївки. У Мар'їнці по українським бійцям вів вогонь снайпер. Унаслідок бойових дій дістав поранення український військовослужбовець.

Україна та світ

  • За даними Меджлісу, за 5 років окупації російська влада переселили з материкової частини до Криму близько півмільйона "правильних" громадян РФ – співробітників ФСБ, бюрократів, учителів, колишніх військових. На півострові триває кампанія переслідування кримських татар, "видавлювання" до України проукраїнських громадян і тих, хто здатний до опору.
  • Угорська влада знову назвала український закон про освіту "напівфашистським", таким, що порушує права національних меншин, і наполягає на внесенні до нього змін Верховною Радою. Прем'єр-міністр Орбан заявив, що домовленості з цього питання з чинним політичним керівництвом України поки неможливі. Угорщина блокує всі євроатлантичні дії України, у тому числі, проведення засідань комісії Україна–НАТО.
  • Росія відсутня в опублікованому Єврокомісією списку 23 країн, які недостатньо борються з відмиванням коштів.
  • МЗС РФ звинуватив концерн "Антонов" в участі у схеми постачання до Венесуели зброї владою США.

Тренди

  • Згідно із результатами опитування центру "Социс", що наближений до одного з керівників президентського передвиборного штабу Гриніва, на вибори збираються йти понад 70% респондентів, 20% – сумніваються, 9% – точно не голосуватимуть. За твердженням "Социс", Зеленського підтримують близько 24%, Порошенка – більше 20%, а Тимошенко – всього 16%. Більше 62% респондентів вважають, що деокупація Донбасу має бути здійснена політико-дипломатичним шляхом, 10% – за заморожування конфлікту до кращих часів. На думку деяких експертів, такі результати свідчать про реалізацію передвиборної стратегії штабу Порошенка про вихід його до другого туру разом із Зеленським, де у шоумена не буде жодного шансу проконтролювати й захистити результати голосування, а Порошенко виграє завдяки масовим фальсифікаціям.
    Тимошенко на прес-конференції у п'ятницю натякнула, що не виключає ситуацію, за якої "українцям доведеться захищати свій вибір", оскільки президент розвернув масову кампанію з підкупу виборців. Партія "Батьківщина" похвалила дії МВС і міністра Авакова з розкриття схем підкупу та звинуватила СБУ у відкритій роботі на боці Порошенка. Аваков заявив про підготовку проти нього провокації з боку президента (на його рахунок може бути переказана велика сума з-за кордону у валюті – нібито за оплату послуг із прикриття фальсифікацій на користь певного кандидата [Тимошенко].
    Тимошенко не хоче ділити посади до закінчення виборів, а Зеленського вважає "ризикованим кандидатом", оскільки в країні йде війна, а він не зможе захистити незалежність. Вона закликала виборців задуматися та зробити відповідальний вибір. Тимошенко заявила, що підтримала члена своєї партії, главу Херсонської облради Мангера, якого підозрюють у замовленні вбивства активістки Гандзюк, оскільки під час судового засідання він попросив про проходження тесту на поліграфі, а суд йому відмовив. Тимошенко нагадала, що виконавцям злочину передавав гроші депутат від БПП і його помічники, і звинуватила прокуратуру у замовчуванні цього факту.

No comments:

Post a Comment