February 20, 2019

19.02.2019: Порошенко підписав закон про закріплення в Конституції курсу до НАТО та ЄС

Порошенко підписав закон про закріплення в Конституції курсу до НАТО та ЄС
Порошенко підписав закон про закріплення в Конституції
курсу до НАТО та ЄС

  • Порошенко підписав закон про закріплення в Конституції курсу до НАТО та ЄС.
  • Донецький депутат від БПП Єфімов оформив скандальний конгрес-центр "Парковий" на свою матір.
  • На Донбасі окупанти відновили обстріли українських військ зі ствольної артилерії.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закон про внесення змін до Конституції із закріпленням курсу на вступ до НАТО та ЄС, а також про заборону розміщення іноземних військових баз в Україні.
  • Прес-служба Кабміну повідомила, що виплата пенсіонерам субсидій у грошовій формі здійснюватиметься в касах Ощадбанку разом із виплатою пенсій. При цьому одержувачі субсидій зобов'язані будуть розплатитися за комунальні послуги за рахунками без пільг. Субсидію на наступний опалювальний період не призначать, якщо у платників буде заборгованість за комунальні послуги понад 340 грн.
  • Генпрокуратура оскаржила рішення суду, який випустив під заставу главу Херсонської облради Мангера. Його підозрюють в організації замаху на вбивства активістки Гандзюк у липні 2018 р. Мангеру заборонено залишати межі Херсона й наказано носіння електронного браслета.
  • Депутат від Блоку Порошенка Єфімов, власник Донецькобленерго, оформив на свою матір, яка проживає в США, виставковий комплекс "Парковий" з вертолітним майданчиком, побудований для президента Януковича. Комплекс було заарештовано та передано Агентству по розшуку та управління активами, однак Голосіївський суд 8 лютого наказав повернути його власнику – скандальній компанії "Амадеус Ко", яку пов'язують з оточенням колишнього президента Януковича.
  • Обсяг торгів на валютному ринку збільшився через період бюджетних платежів. Пропозиція практично не перевищувала попит, незважаючи на надходження валютної виручки експортерам за 2 дня в зв'язку із вихідним днем ​​у США. Курс гривні практично не змінився: 27,17 ₴/$ (-0,01 грн), 30,69 ₴/€ (-0,11 грн), 4,10 ₴/10 руб. За оцінками банкірів, НБУ вдалося купити в анонімному режимі близько $10 млн.

Війна

  • На Донбасі знову загострення – різко збільшилася кількість обстрілів позицій українських військ із важкого озброєння, крім мінометів окупанти все частіше використовують ствольну артилерію. Основні бойові дії розгортаються на маріупольському напрямі – у Лебединському, Гнутовому та Водяному, в околицях Горлівки, на Світлодарському виступі та у Попаснянському районі – у Новотошківському, Новозванівці, Катеринівці, Золотому. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унасліок обстрілів 3 військовослужбовців дістали поранень. Розвідка повідомила, що повсюдно всією лінією фронту окупаційні війська використовують новітню російську лазерну зброю, яка впливає на очі бійців, що спостерігають за боєм через оптичні прилади.
    Спостерігачі ОБСЄ зафіксували проліт над Старобешевим російського стратегічного бомбардувальника Ту-95 або Ту-142. Українське командування Повітряних сил заявило, що російський літак не входив у повітряний простір України, а здійснював політ на відстані 10 км від кордону.
  • СБУ оголосила в розшук офіцера Головного розвідувального управління Генштабу РФ Іваннікова, який є основним підозрюваним в організації знищення малайзійського авіалайнера MH17 у небі над Донбасом в липні 2014 р.

Україна та світ

  • Президент Євроради Туск виступив перед депутатами Верховної Ради в річницю розстрілів на Майдані. Він зазначив, що виступи 2014 року в Києві проходили під прапорами Євросоюзу та заявив, що обов'язковою якістю європейських політиків має стати безумовна підтримка України. За словами Туска, територіальну цілісність України ставлять під сумнів політики, які виступають проти єдиної Європи.
    Міжнародна правозахисна організація Amnesty International назвала ганьбою української влади нездатність і небажання розслідувати злочини проти активістів Майдану протягом 5 років.

No comments:

Post a Comment