February 19, 2019

18.02.2019: ЦВК сформувала 199 окружних комісій


ЦВК сформувала 199 окружних комісій на виборах президента
ЦВК сформувала 199 окружних комісій на виборах президента
  • ЦВК сформувала 199 окружних комісій на виборах президента.
  • Гройсман стверджує, що на рішення Кабміну впливає середній бізнес, а не олігархи.
  • ЄС планує відкрити програму допомоги Приазовському регіону.
  • НАБУ та САП за останні 2 місяці закрили понад 30 справ проти топ-чиновників і депутатів.

В Україні

  • Центральна виборча комісія сформувала 199 окружних комісій, призначила їх глав, заступників і секретарів. Прийнято постанову про забезпечення безпеки функціонування інформаційної системи "Вибори президента України". За повідомленням МВС, у день голосування на дільницях більше, ніж удвічі (з 60 до 130 тис.) буде збільшено кількість співробітників поліції, які забезпечуватимуть правопорядок під час виборів.
  • Прем'єр-міністр Гройсман визнав, що без підвищення цін на газ для населення Україну очікував дефолт. Він заявив, що країна спроможна відмовитися від імпортного газу в найближчі 5 років. Для цього уряд опрацьовує систему доступу до українських надр, яка має привернути інвесторів. Гройсман стверджує, що на рішення Кабміну впливає середній бізнес, а не олігархи, хоча зізнався що зустрічався останнім часом майже з усіма з них. Він заявив, що не слід демонізувати олігархів, оскільки вони піклуються про свою репутацію та прозорість бізнесу, який вже не той, що був у 90-х рр. На його думку, "абсолютної стабільності" національної валюти вдасться досягти вже 2019 року на основі досягнутої макроекономічної стабільності.
  • Нацкомісія з регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг заявила про судове оскарження облгазами, що належать олігарху Фірташу, рішення уряду про зменшення норм споживання газу споживачами, які не мають лічильників. Облгази мають намір стягнути зі споживачів суми, що виставлені в рахунках за минулі місяці, коли судом було скасовано рішення уряду про зменшення норм. Прем'єр-міністр Гройсман пообіцяв, що Нафтогаз безкоштовно встановить лічильники всім побутовим споживачам. Державна регуляторна служба проведе перевірки всіх 20 облгазів, які належать Фірташу.
  • Президент Порошенко повідомив, що від розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією з моменту набуття чинності в листопаді 2018 року відповідного закону, до бюджету надійшло вже 11,3 млрд грн. За його словами, усі ці кошти спрямовано до Пенсійного фонду.
  • Видання "Українська правда" повідомила про закриття НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою наприкінці 2018 – початку 2019 р. низки резонансних кримінальних справ, у тому числі проти колишньої глави НБУ Гонтаревої, генпрокурора Луценка, депутата від Народного фронту Геращенка, прем'єр-міністра Гройсмана. Відомства перекладають один на одного відповідальність за бездіяльність щодо корупціонерів.
  • Тенденції торгів визначали два фактори – вихідний день у США та потреба підприємств у гривні для проведення бюджетних платежів: 27,19 ₴/$ (-0,06 грн), 30,80 ₴/€ (+0,11 грн), 4,10 ₴/10 руб (+0,02 грн). Обсяг торгів був незначним, проте Нацбанку, за оцінками учасників ринку, вдалося придбати в анонімному режимі через систему Matching $15-20 млн.

Війна

  • Окупанти посилили інтенсивність і кількість обстрілів. На приморській ділянці фронту – у Водяному та Лебединському – українські війська були обстріляні зі ствольної артилерії і мінометів, під мінометний обстріл потрапили захисники Катеринівки та Новотошківського у Попаснянському районі Луганської області, а також Майського – на Світлодарському виступі. Тривають бої на околиці Донецька – інтенсивна перестрілка сталася в Мар'їнці та Опитному. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, у ході бойових дій за минулу добу 4 українських бійців дістали поранень.
    У центрі Донецька, за півкілометра від готелю Park Inn, де розміщені спостерігачі ОБСЄ, прогримів потужний вибух, про потерпілих не повідомляється.

Україна та світ

  • Єврокомісар із закордонних справ Могеріні повідомила про прийняте главами МЗС країн ЄС рішення щодо підтримки територій Приазов'я, контрольованих Україною. За її словами, йдеться про розвиток автомобільного та залізничного сполучення, створення навчальних центрів у містах Приазов'я, а також підтримки малих і середніх підприємств.
  • Міністр закордонних справ Клімкін повідомив про зміну Газпромом тактики боротьби з Україною – тепер він скуповує європейські компанії, щоб обійти обмеження, які накладає на газову галузь третій енергетичний пакет ЄС.

No comments:

Post a Comment