February 18, 2019

17.02.2019: Клімкін поскаржився на "диванну реакцію" європейських політиків на агресію Росії.

Клімкін поскаржився на "диванну реакцію" європейських політиків на агресію Росії.
Клімкін поскаржився на "диванну реакцію" європейських політиків
на агресію Росії.

  • Клімкін поскаржився на "диванну реакцію" європейських політиків на агресію Росії.
  • У Києві відбувся марш на честь загиблих у боях на Дебальцевському плацдармі.
  • Рева пообіцяв підвищення пенсій для всіх пенсіонерів.

В Україні

  • Міністр соцполітики Рева заявив, що пенсії буде "осучаснено" (піднято) всім пенсіонерам, перерахунок пенсій проводитиметься з урахуванням середньої зарплати та показників зростання інфляції.

Київ

  • У центрі столиці відбувся марш у пам'ять про загиблих у боях під Дебальцевому в лютому 2015 року.

Війна

  • Упродовж минулої доби позиції українських військ були обстріляні із мінометів на приморській ділянці фронту – у Лебединському, Пісках на околиці Донецька, а також на Світлодарському виступі та в Катеринівці в околицях Попасніої. Перестрілки зі стрілецької зброї і гранатометів відбулися у Павлополі, Троїцькому, Станиці Луганській. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілів зазнав поранення український військовослужбовець.
    Під Світлодарськом захоплено у полон члена диверсійної групи окупантів, яка намагалася пробитися в тил українських військ.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ Клімкін, оцінюючи результати Мюнхенській конференції з безпеки, поскаржився, що російська агресія проти України сприймається європейськими політиками як "драматичне кіно, яке вони дивляться зі своєї диванної реальності". Глава МЗС РФ Лавров "пожалів" США, які "не зрозуміли марність санкцій". Спецпредставник Держдепартаменту США Волкер констатував, що Росія не збирається робити будь-які дії до закінчення президентської кампанії в Україні та не зацікавлена ​​у виконанні мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.
    Згідно із результатами соціологічного опитування, що було проведено в 7 країнах ЄС, більшість респондентів вважають головними загрозами для Європи США та Росію, причому більше 50% опитаних жителів Німеччини назвали головною загрозою США, а 77% поляків – Росію. Більшість респондентів вважають, що їх країни мають посилити співпрацю з Росією, у Сербії таку думку підтримують 80% респондентів.
  • В Одеській, Миколаївській, Херсонській областях і північно-західній частині Чорного моря влітку пройдуть чергові військові навчання українських ВМС і Держприкордонслужби за участі підрозділів американської армії.

No comments:

Post a Comment