February 03, 2019

02.02.2019: На участь в президентських виборах подали документи понад 70 кандидатів

На участь в президентських виборах подали документи понад 70 кандидатів
На участь в президентських виборах подали документи понад 70 кандидатів

  • На участь в президентських виборах подали документи понад 70 кандидатів.
  • Єпіфаній стверджує, що ПЦУ не вестиме передвиборчу агітацію.
  • Призов до армії у 2019 р. триватиме 6 місяців.
  • Печерський суд скасував арешт майна колишнього глави МВС Захарченка.

В Україні

  • Журналіст Гнап, висунений кандидатом в президенти  партією "Сила людей", устиг зібрати гроші на заставу та реєструватиметься у Центральній виборчій комісії 3 лютого. ЦВК відмовила в реєстрації 5 кандидатам через невідповідність вимогам виборчого закону (невнесення застави), а також неправильне заповнення документів. Серед тих, кому відмовлено – лідер Комуністичної парті Симоненко.
    Партія Народний фронт висунула кандидатом в президенти колишнього прем'єр-міністра Яценюка. Деякі експерти розглядають ці дії як пряме протистояння партії із Порошенком.
    Прес-служба МВС розповсюдила заяву міністра Авакова про схеми масштабного підкупу виборців, що розгорнуто всією територією країни. У ході виборчого процесу відкрито 9 кримінальних проваджень за фактами фінансування кампаній не із передвиборного фонду, нападу на кандидатів та інших порушень.
    Міністр внутрішніх справ Аваков вважає звільнення глави Національної громадської телерадіокомпанії провокацією та порушенням свободи преси в період проведення виборів.
    Президент Порошенко в декларації показав доходи від дивідендів і відсотків з вкладів на суму майже в 20 млн грн.
    Кількість кандидатів, які подали документи на реєстрацію в ЦВК, вже перевищила 70, серед них ще немає Порошенка.
  • Інтронізація (процедура офіційного введення в сан) митрополита Православної церкви в Україні Єпіфанія відбудеться 3 лютого. На ній будуть присутні делегації Вселенського патріархату й низки православних церков. Єпіфаній заявив, що визнання ПЦУ іншими православними церквами відбудеться протягом кількох місяців. В інтерв'ю Радіо Свобода Єпіфаній повторив висловлювання президента Порошенка про те, що "РПЦ є останнім каналом впливу президента Путіна на Україну". Він вважає, що його поява у зовнішній рекламі разом із Порошенком не є передвиборною агітацією, оскільки в той момент Порошенко ще не був кандидатом у президенти. Єпіфаній стверджує, що церква не братиме участі в агітації за конкретних політиків.
  • Президент Порошенко підписав указ про призов до армії у 2019. Призов проходитиме у два етапи тривалістю по три місяці – із квітня по червень і з жовтня по грудень.
  • Печерський суд скасував арешт майна голландської компанії, що належить колишньому міністру внутрішніх справ Захарченку в рамках справи про незаконне збагачення та відмиванні коштів. Генпрокурор Луценко назвав Захарченка одним із замовників розстрілу активістів Майдану в 2014 р.

Війна

  • Окупанти обстріляли українські війська із мінометів і гармат БМП на Світлодарському виступі, перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбулися на південній ділянці фронту, в околицях Донецька, а також на північній ділянці фронту в Луганській області – у Золотому та Кримському. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу поранено 2 українських військовослужбовців.
  • Командування 79-ї десантно-штурмової бригади підтвердило інформацію про те, що військовослужбовець, який пропав без вісті 23 січня, потрапив у полон "ДНР"

Україна та світ

  • США офіційно підтвердили вихід із договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД) та заявили про готовність до переговорів з укладення нового договору з контролю над озброєннями. Президент РФ Путін заявив про дзеркальне припинення участі у договорі.


No comments:

Post a Comment