February 24, 2019

23.02.2019: Штаб Порошенка реалізує схеми масового підкупу виборців

Штаб Порошенка реалізує схеми масового підкупу виборців
Штаб Порошенка реалізує схеми масового підкупу виборців

  • Штаб Порошенка реалізує схеми масового підкупу виборців.
  • Тимошенко пообіцяла після перемоги на виборах посадити трьох друзів Порошенка.
  • Харків'яни вимають від міської влади виконати рішення суду про відновлення тарифів на проїзд у транспорті.
  • На Донбасі загинув ще один український боєць.

В Україні

  • Соцмережі та ЗМІ заповнені інформацією про масовий підкуп виборців штабом президента Порошенка під виглядом оплати роботи агітаторів. Вони збирають персональні дані виборців, що заповнюють анкети, для подальшого можливого підкупу в момент виборів. Журналісти з'ясували, що схема називається "снігова куля", її учасникам виплачують винагороду за залучення нових прихильників до передвиборчої піраміди. Центральна виборча комісія підкреслила, що агітатори мають працювати без оплати, на добровільних засадах.
    Поліція розслідує залучення людей на мітинг на підтримку одного з кандидатів за винагороду в 600 грн. Міністр внутрішніх справ Аваков повідомив, що заступник глави парламентської фракції БПП Березенко фігурує в кількох кримінальних провадженнях про порушення передвиборчого законодавства.
    Верховний суд визнав незаконними дії ЦВК, яка розглянула заяву кандидата в президенти Гриценка за відсутності кворуму та зобов'язав розглянути його повторно. Ідеться про доступ представників Гриценка до реєстру виборців за межами приміщення комісії.
    Лідер партії “Батьківщина” Тимошенко пообіцяла, у випадку перемоги на виборах, виконати передвиборчу обіцянку Порошенка – посадити трьох його друзів. За її твердженням, судова гілка влади має бути незалежною від політичних впливів і дієвим інструментом у боротьбі з корупцією. Це станеться після прийняття на референдумі нової Конституції.
  • Жителі Харкова протестували проти підвищення цін на проїзд у комунальному транспорті, у тому числі, метро. Вони вимагали виконання мером Кернесом і місцевою владою рішення суду про призупинення введення нових тарифів на проїзд.
  • Прем'єр-міністр Гройсман похвалив дії свого уряду, під час роботи якого, за його словами, мінімальна зарплата зросла втричі – з $50 до $150, а середня зарплата – вдвічі, до $380. Крім того, за його словами, на початок року золотовалютні резерви країни перевищили 20 млрд, а інфляція за минулий рік зросла менш ніж на 10%.
  • Нафтогаз проводить тендер на будівництво заводу з виробництва скрапленого газу в Харківській обл.

Війна

  • Окупанти продовжують інтенсивні обстріли українських військ із мінометів, стрілецької зброї і гранатометів на південній ділянці фронту – у Водяному, Чермалику та Павлополі, а також на півночі Луганської області – у Катеринівці, Новозванівці, Новоолександрівці, Золотому Попаснянського району та в Кримському – у районі траси Р-66 "Бахмутка". Також під мінометний обстріл потрапили захисники Красногоровки на північний захід від Донецька. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу загинув український військовослужбовець.
    На під'їзді до блокпосту окупантів в Оленівці на протитанковій міні підірвався мікроавтобус із цивільними особами, який виїхав на узбіччя. 2 людини загинули, 3 – поранені.

No comments:

Post a Comment