January 31, 2019

30.01.2019: Кабмін зобов'язав Нафтогаз безкоштовно встановити побутовим споживачам лічильники газу

Кабмін зобов'язав Нафтогаз безкоштовно встановити побутовим споживачам лічильники газу
Кабмін зобов'язав Нафтогаз безкоштовно встановити лічильники споживачам

  • Кабмін зобов'язав Нафтогаз безкоштовно встановити побутовим споживачам лічильники газу.
  • Кандидатами в президенти зареєстровано Зеленського, Смешка та Богословську.
  • Росія категорично проти наглядової місії у Керченській протоці.

В Україні

  • Центральна виборча комісія зареєструвала шоумена Зеленського кандидатом у президенти. Разом із ним свідоцтва отримали колишній глава СБУ Смешко та колишня депутат від Партії Регіонів Богословська. Усього зареєстровано 26 кандидатів, документи подали 51 осіб. Партія "Відродження" висунула кандидатом на президентські вибори свого лідера Бондаря.
    Журналісту Гнапу, що зареєстрований кандидатом у президенти від партії "Сила людей", не дали можливості розмістити в Києві зовнішню рекламу зі слоганом передвиборної кампанії Порошенко в 2014 р. "Жити по новому".
  • Кабмін установив норму споживання газу в 3,29 м3 на одну людину в місяць для домогосподарств без лічильників, що використовують газ для приготування їжі. Облгази, що належать олігарху Фірташу, скасували через суд рішення уряду від 2016 р., яким було  встановлено норму споживання в 3,3 м3, і розіслали споживачам рахунки із розрахунку 9 м3 на 1 людину у місяць. Крім того, за рішенням уряду Нафтогаз має за власний рахунок встановити газові лічильники споживачам "у мінімальні терміни". Глава Нафтогазу Коболєв назвав умовою безкоштовного встановлення підписання споживачами контракту з дочірньою газопостачальною компанією монополіста.
  • Компанія олігарха Тігіпка повідомила про тестове постачання газу до Словаччини. На думку експертів, експорт газу став можливий після зниження Нафтогазом тарифів на вхід до ГТС і прокачування газу в 2 рази з 1 січня.
  • В.о. міністра охорони здоров'я Супрун повідомила про скасування адмінсудом Києва рішення міністерства про створення Одеського об'єднаного медичного університету, який було створено після рейдерського захоплення існуючого вузу колишнім ректором Запорожаном. Подібна ситуація відбувається й у Київському національному медуніверситеті ім. Богомольця – міністерство ніяк не може остаточно звільнити колишнього ректора Амосову, яка вже тричі відновлювалася на посаді за рішенням судів.
  • Держказначейство повідомило, що бюджет 2018 р. зведено із дефіцитом у 59,2 млрд грн, за закладеного до бюджету дефіциту 94,1 млрд грн. Податкові надходження в 2018 р. були меншими від запланованих на 8,1 млрд грн, однак профіцит загального фонду бюджету становив 22,6 млрд грн.
  • Рада Нацбанку рекомендувала Кабміну врахувати інфляційний прогноз регулятора при підготовці проекту бюджету на наступні роки. До бюджету на 2019 р закладено прогноз Міністерства економічного розвитку, що передбачає зростання ВВП на 3% за інфляції 7,9%, у той час як за прогнозом НБУ інфляція за підсумками року не перевищуватиме 6,3%.
  • Пропозиція валюти на міжбанку було доволі великою, але всю її викупили імпортери без втручання Нацбанку: 27,75 ₴/$ (-0,02 грн), 31,72 ₴/€, 4,20 ₴/10 руб (+0,01 грн).

Війна

  • На Донбасі окупанти не припиняють обстріли позицій українських військ із мінометів, зенітних установок в Луганській області – у районі траси Р-66 Бахмутка та Попасної. Під обстріл зі стрілецької зброї і гранатометів потрапили захисники Мар'їнки і Новомихайлівки в околицях Донецька та Гнутового на приморській ділянці фронту. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців минулої доби не було. Місія ОБСЄ повідомила про відмову збройних формувань "ДНР" пропустити патруль на окуповану територію поблизу Горлівки.

Україна та світ

  • Зам. глави МЗС РФ Карасін виключив можливість введення міжнародної спостережної місії у Керченській протоці. Він наголосив, що Росія в односторонньому порядку погодилася лише на разову міжнародну інспекцію у протоці.
  • Начальник Нацполіціі Тракало повідомив про підготовку екстрадиції із Росії українського кікбоксера Оленчика, якого підозрюють у вбивстві та крадіжці автомобіля в Києві. Оленчика було подано до міжнародного розшук Інтерполу та затримано в РФ.



No comments:

Post a Comment