January 28, 2019

27.01.2019: У реєстрі виборців перед виборами може залишитися 30 млн осіб


У реєстрі виборців перед виборами може залишитися 30 млн осіб
У реєстрі виборців перед виборами може залишитися 30 млн осіб
  • У реєстрі виборців перед виборами може залишитися 30 млн осіб.
  • Заступник міністра економічного розвитку Нефедов визнав повну нездатність чиновників управляти держмайном.

В Україні

  • Партія "Воля" висунула кандидатом в президенти свого лідера, позафракційного депутата Верховної Ради Дерев'янка, який підтримував главу Руху нових сил Саакашвілі. На виборах вже зареєструвалося близько 50 незалежних спостерігачів, зі США планують приїхати до України для спостереження за виборами близько 100-150 спостерігачів – діаспорян і політиків.
    Керівник служби держреєстру виборців Стельмах спробував пояснити перевищення на кілька мільйонів осіб станом на 31 грудня 2018 р за даними протоколу Центральної виборчої комісії на президентських виборах 2014 р. тим, що до реєстру були включені мешканці Криму та окупованих територій Донбасу. Станом на кінець минулого року до реєстру включено 35,60 млн виборців. Стельмах пояснив, що зі списку будуть виключені 0,99 млн осіб що "вибули", а також 1,49 млн виборців Криму, 0,29 млн – Севастополя та 2,82 млн осіб, що проживають на окупованій території Донбасу. Загалом у реєстрі, за словами чиновника, залишиться трохи більше 30 млн виборців. При цьому він нічого не сказав про осіб працездатного віку – виборців, які виїхали з України на роботу, а їхня кількість може сягнути, за твердженням міністра соцполітики Реви, 12 млн чол. Частина з виборців, які проживають на Донбасі, може проголосувати, зареєструвавшись у реєстрі на підконтрольній території, що багато експертів вважають одним зі способів масової фальсифікації результатів виборів, які планує президент Порошенко та його оточення.
  • За відомостями НБУ, українці тримають на руках близько 400 млрд готівки гривень – це на 10% більше, ніж на початку минулого року.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі через несприятливі погодні умови бойова активність окупантів була мінімальною – відбулася всього одна перестрілка із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів у Попаснянському районі Луганської області. За офіційном зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед особового складу українських військ не було.

Україна та світ

  • Російська влада перевезла з лікарні в СІЗО 3 українських моряків, яких було поранено під час захоплення береговою охороною ФСБ українських судів у Керченській протоці в листопаді 2018 р.
  • Влада Чехії розслідує участь не менше як 10 громадян країни у війні на Донбасі.

Тренди

  • Заступник міністра економічного розвитку Нефедов в інтерв'ю Deutsche Welle констатував відсутність попиту з боку іноземних інвесторів на українські найбільші підприємства, держпакети акцій яких уряд запланував продати в рамках "великої приватизації". За словами чиновника, знижувати ціну на об'єкти вже неможливо, а продаж їх за безцінь є "політичним самогубством". Він визнав, що чинна влада не може ефективно управляти державним та комунальним майном, у тому числі – провести його реальне оцінювання та здавати в оренду.

No comments:

Post a Comment