January 26, 2019

25.01.2019: Кількість виборців у реєстрі зросла з 2014 р. на 1,4 млн осіб

Кількість виборців у реєстрі зросла з 2014 р. на 1,4 млн осіб
Кількість виборців у реєстрі зросла з 2014 р. на 1,4 млн осіб

  • Кількість виборців у реєстрі зросла з 2014 р. на 1,4 млн осіб.
  • ЦВК зареєструвала ще 6 кандидатів у президенти.
  • 100 найбільших платників податків платять 3/4 усіх податків.
  • На Донбасі загинув іще один військовослужбовець, чотирьох поранено.

В Україні

  • Президент Порошенко ввів у дію засекречене рішення РНБО про підсумки запровадження воєнного стану.
  • Центральна виборча комісія зареєструвала ще 6 кандидатів у президенти: Тимошенко, Ляшка, Корнацького, Вілкула, Добродомова й колишнього голову Соціалістичної партії Мороза. Всього зареєстровано 19 кандидатів. Документи на реєстрацію подав лідер партії "Слуга народу", шоумен Зеленський. Прес-служба СБУ заявила, що депутат Савченко, яка оголосила про намір балотуватися в президенти, хоча перебуває під слідством у Лук'янівському СІЗО за звинуваченням у підготовці держперевороту, не зверталася до тюремної адміністрації з приводу допуску до неї нотаріуса для оформлення документів. Також документи на реєстрацію подали лідер партії "Основа" Тарута, колишній голова СБУ Смешко й колишня депутатка Богословська.
    До державного реєстру виборців включено 35,6 мільйонів осіб, ця кількість зросла з 2014 р. на 1,4 млн. Із урахуванням тих, хто виїхав за кордон , зокрема на постійне місце проживання (а ця кількість, за заявою міністра соцполітики Реви, може становити до 12 млн осіб працездатного віку – виборців), може йтися про масові фальсифікації, які влада планує на виборах. Перепис населення в Україні не проводили з 2001 року, частина людей залишилася на окупованій території Криму й Донбасу тому реальна кількість населення, що проживає в Україні, може становити 30-32 млн осіб.
  • Держфіскальна служба нагадала, що з 24 травня різко зростуть штрафи для власників нерозмитнених автомобілів на єврономерах, а також для водіїв, які ними керують. Чиновники нагадали, що, крім штрафів, передбачено в окремих випадках навіть конфіскацію транспортних засобів.
  • Офіс великих платників податків повідомив, що 100 найбільших компаній України заплатили 3/4 усіх податків – 292 з 400 млрд грн, що на 14% більше, ніж минулого року. В першій десятці – тільки компанії нафтогазового комплексу і виробники сигарет; дочірнє підприємство Енергоринок – лише на 10 місці.
  • Сукупний державний і гарантований державою борг України виріс у грудні на 4,8% до $78,3 млрд за рахунок траншу кредиту МВФ. Близько 44% боргу номіновано в доларах, 30% – у гривні, більше 16% – у спеціальних правах запозичення (які випускає МВФ). Мінфін стверджує, що сукупний борг України за 2018 р. знизився відносно ВВП з 80,9% до 71,8%.
  • Іноземні спекулянти конвертують валюту в гривню для покупки гривневих ОВДП, розміщених Мінфіном із процентною ставкою на рівні облікової ставки НБУ. За результатами торгів, курс сягнув  27,82 ₴/$ (+0,03 грн), 31,56 ₴/€ (+0,05 грн), 4,22 ₴/10 руб (+0,01 грн). На тенденцію не вплинули навіть виплати Держказначейством відшкодування ПДВ експортерам – пропозиція валюти перевищувала попит, що дозволило Нацбанку купити близько $10 млн ув анонімному режимі через систему Matching.

Війна

  • Обстановка на Донбасі загострилася. Окупанти збільшили кількість та інтенсивність обстрілів усією лінією фронту – від Азовського моря до Станиці Луганської. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілу з протитанкового ракетного комплексу автомобіля, що перевозив особовий склад, загинув український військовослужбовець, іще чотирьох поранено.

Україна та світ

  • Посол України в Польщі Дещиця заявив, що цьогоріч у взаєминах двох держав настає період інтенсивної співпраці – заплановано значне збільшення кількості офіційних візитів і зустрічей на всіх рівнях.
  • Комерційний директор Нафтогазу Вітренко заявив, що в травні буде вже пізно укладати договір із Газпромом на транзит російського газу наступної зими. За його словами, Росія не зацікавлена ​​в пошуку компромісу на тристоронніх переговорах щодо газу, запланованих на травень, і використовує енергоносії як засіб тиску на Україну для ескалації агресії. Вітренко наголосив, що припинення транзиту російського газу призведе до втрати $3 млрд на рік, що становить 3% ВВП.

No comments:

Post a Comment