January 23, 2019

22.01.2019: "Батьківщина" висунула Тимошенко кандидатом у президенти

"Батьківщина" висунула Тимошенко кандидатом у президенти
"Батьківщина" висунула Тимошенко кандидатом у президенти

  • "Батьківщина" висунула Тимошенко кандидатом у президенти.
  • Голова Ради Європи Ягланд має намір повернути Росію в ПАРЄ.

В Україні

  • Партія "Батьківщина" провела пафосний з'їзд, на якому висунула свого лідера Тимошенко кандидатом у президенти. На з'їзді виступили колишній президент Кравчук, почесний патріарх УПЦ КП Філарет, було продемонстровано відеозвернення лідера «Руху нових сил» Саакашвілі. Для отримання підтримки серед армійців на сцену було запрошено військовослужбовців - "кіборгів", які воювали в Донецькому аеропорту. Тимошенко продемонструвала впевненість у перемозі на президентських виборах і дала зрозуміти президентові Порошенку, що грає на його "полі" за своїми правилами. Не випадково, що дату проведення з'їзду було приурочено до Дня соборності України.
    Провела свій з'їзд і партія "Свобода", на якому кандидатом у президенти було висунуто колишнього заступника голови парламенту Кошулинського. Його кандидатуру підтримали також Конгрес українських націоналістів (КУН), Організація українських націоналістів (ОУН), Правий сектор і С14.
    Партія "Народний контроль" висунула кандидатом у президенти свого голову, депутата Верховної Ради Добродомова, який раніше заявляв про підтримку лідера "Руху нових сил" Саакашвілі.
  • Аграрний комітет Верховної Ради розробив законопроект про обіг земель сільгосппризначення, яким пропонується заборонити продаж землі іноземним громадянам, до 2024 р. дозволити продаж і купівлю землі тільки фізичним особам і фермерським господарствам, а також запровадити обмеження на кількість землі, яка перебуває у власності однієї компанії. На думку низки експертів, це не виключить імовірності скуповування великих земельних банків пов'язаними юридичними особами з єдиним кінцевим бенефіціаром.
  • Нацкомісія з регулювання у сфері зв'язку та інформатизації спростила умови користування номерним ресурсом для операторів фіксованого та мобільного зв'язку.
  • Голова правління Приватбанку Крумханзл заявив, що активи колишніх власників банку олігархів Коломойського й Боголюбова залишаються заблокованими до моменту ухвалення рішення по апеляції банку в суді Лондона, яке може бути ухвалено протягом першого півріччя.
  • Незважаючи на збільшення ліквідності в банківській системі, гривня змогла зміцнитися: 27,90 ₴/$ (-0,05 грн), 31,67 ₴/€ (-0,08 грн), 4,19 ₴/10 руб (-0,02 грн). На думку банкірів, причиною могло стати розміщення Мінфіном гривневих облігацій на велику суму – банки намагаються купити облігації з максимальною прибутковістю після оголошення голови Нацбанку Смолія про можливе зниження ставки. За оцінкою учасників торгів, Нацбанку вдалося купити в анонімному режимі $60-70 млн через систему Matching.

Київ

  • Мер столиці Кличко повідомив, що відкриття руху Подільсько-Воскресенським мостом заплановано через 1,5-2 роки, а проїзд ним може бути платним, щоби компенсувати витрати інвесторам. На будівництво вже витрачено з бюджету 5 млрд грн, Кличко стверджує, що для добудови потрібно ще 7 млрд грн.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі окупанти 4 рази порушили режим припинення вогню: під обстріли зі стрілецької зброї потрапили захисники Павлополя й Водяного на південній ділянці фронту, Красногорівки – в околицях Донецька й Золотого в Луганській області. Командування операції об'єднаних сил повідомило про збитий у районі бойових дій безпілотний апарат противника. Згідно з офіційним зведенням, унаслідок обстрілу поранено українського військовослужбовця.

Україна і світ

  • Генеральний секретар Ради Європи Ягланд у виступі перед членами Парламентської асамблеї (ПАРЄ) заявив, що вихід Росії з Ради матиме негативні наслідки, оскільки її фінансовий внесок за участь дуже істотний. Він оголосив, що ініціює внесення змін до статуту організації, які дозволять вирішити кризу з відмовою РФ від оплати членства, і висловив надію, що вдасться повернути Росію до роботи в організації. Зміни, на думку експертів, можуть полягати в забороні застосування санкцій проти держав-членів ПАРЄ.
  • Віце-прем'єр-міністр Климпуш-Цинцадзе в Давосі заявила, що не бачить бажання європейських лідерів зупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Вона висловила подяку США за їхню позицію, однак констатувала, що наразі немає ознак того, що їх дії зможуть призвести до припинення реалізації проекту. Міністр стверджує, що Росія очікує виборів президента України, з яким можна буде домовитися з газового питання на своїх умовах. Вона підкреслила, що припинення транзиту дасть можливість РФ почати повномасштабний наступ на Україну.

Тренди

  • Україна за 2018 р. опустилася на 7 позицій у рейтингу інноваційності економіки агентства Bloomberg і посідає 53 місце. Росія також утратила 2 позиції, але посідає 27 місце. Очолює рейтинг другий рік поспіль Південна Корея, далі розташувалися Німеччина, Фінляндія, Швейцарія та Ізраїль.

No comments:

Post a Comment