January 21, 2019

20.01.2019: Україна відзначила День пам'яті захисників Донецького аеропорту


Україна відзначила День пам'яті захисників Донецького аеропорту
Україна відзначила День пам'яті захисників Донецького аеропорту

  • Україна відзначила День пам'яті захисників Донецького аеропорту.
  • Партія "Сила людей" висунула журналіста Гнапа кандидатом у президенти.
  • Human Rights Watch констатувала погіршення ситуації з правами людини в Україні.

В Україні

  • Партія "Сила людей" висунула кандидатом у президенти журналіста-розслідувача Гнапа. Гнап заявив, що готовий зняти свою кандидатуру в разі висунення єдиного кандидата від демократичного табору, і закликав партію звернутися до кандидатів у президенти Садового й Гриценка, а також до співака Вакарчука із закликом про об'єднання зусиль. При цьому він висловив сумнів, що кандидати здатні поступитися своїми амбіціями.
  • Президент Порошенко з дружиною поклав вінок на траурному заході, присвяченому пам'яті захисників Донецького аеропорту, який було захоплено окупаційними військами в січні 2015 р. За даними голови партії "Громадянська позиція" Гриценка, в таємній частині перших мінських домовленостей було визначено лінію розмежування, за якою  територія аеропорту відходила під контроль "ДНР".

Війна

  • На Донбасі минулої доби окупанти обстріляли позиції українських військ зі стрілецької зброї і гранатометів уздовж усієї лінії фронту, під Водяним, на приморській ділянці фронту – з мінометів. Унаслідок обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення.

Україна та світ

  • Міністр економіки та енергетики Німеччини Альтмайер заявив, що влада країни не буде втручатися в процес будівництва "Північного потоку-2", оскільки для цього немає правових підстав. Він проти того, щоби робити "хлопчика для биття" з "Північного потоку-2", оскільки, за його словами, Німеччина – держава, в якій приватні інвестиції здійснюються з урахуванням правового обґрунтування, на будівництво газопроводу отримано всі необхідні дозволи, воно триває повним ходом, у морі прокладено сотні кілометрів труб. Альтмайер висловив надію, що в питанні про будівництво "Північного потоку" і збереження транзиту через територію України буде знайдено компроміс.

Тренди

  • Правозахисна організація Human Rights Watch у своїй доповіді про Україну звинуватила владу країни в переслідуванні й тиску на активістів, а також у продовженні курсу на обмеження свободи слова, поширення інформації та свободи ЗМІ під приводом необхідності протистояння військовій агресії і антиукраїнській пропаганді. HRW зробила висновок, що у сфері захисту прав людини Україна рухається назад.

No comments:

Post a Comment