January 20, 2019

19.01.2019: Коболєв стверджує, що собівартість видобутку українського газу становить 250/1000м3


Коболєв стверджує, що собівартість видобутку українського газу становить 250/1000м3
Коболєв стверджує, що собівартість видобутку газу становить 250/1000м3

  • Коболєв стверджує, що собівартість видобутку українського газу становить 250/1000м3.
  • 74% українських користувачів виходять в інтернет зі смартфонів.
  • Зеленський визнав участь в офшорній компанії, що працює в РФ.

В Україні

  • Колишній директор Національного інституту стратегічних досліджень Горбулін уважає, що втручання Росії у 2 виборчі кампанії в Україні може стати безпрецедентним. За словами Горбуліна, Росія спробує поставити на чолі України політиків, які "здатні домовлятися", або "відвертих російських агентів", в іншому випадку спробує вдатися до радикальних сценаріїв.
    Шоумен Зеленський заявив, що дійсно володіє частиною офшорної компанії, яка продає аудіовізуальну продукцію в Росію, і він отримує з неї роялті, проте найближчим часом збирається вийти зі складу засновників.
  • Голова Нафтогазу Коболєв заявив, що собівартість газу, що видобуває дочірня компанія "Укргазвидобування", становить $250/1000 м3 з урахуванням капітальних вкладень і супутніх витрат на розвиток видобутку, але без урахування транспортування і податків. За його словами, собівартість видобутку в приватних компаніях іще вища. Коболєв пригрозив, що зниження ціни на газ для населення закінчиться колапсом усієї фінансової системи, а зростання курсу долара неможливо буде спрогнозувати. Він прямо сказав, що на зниження ціни на газ розраховувати не варто, тому що це "нереально і неправильно".

Війна

  • Окупанти обстріляли зі стрілецької зброї і гранатометів позиції українських військ уздовж усієї лінії фронту від узбережжя Азовського моря до Станиці Луганської - всього штаб операції об'єднаних сил зафіксував 16 порушень режиму припинення вогню. Українська армія минулої доби втрат не зазнала. У прифронтовій зоні в Донецькій області збито безпілотник, оснащений пристроєм для скидання осколкових боєприпасів.

Україна та світ

  • У Чорне море для патрулювання увійшов американський есмінець Donald Cook. Російська влада заявила, що його пересування відстежуватиме сторожовий корабель "Допитливий". Згідно з конвенцією Монтре, перебування військових суден країн, що не мають виходу до Чорного моря, обмежено 21 добою.

Тренди

  • За даними консалтингової компанії Wealth-X, у 2017 р. кількість доларових мільйонерів в Україні зросла на 16% і досягла 4063 особи.
  • Дочірня компанія великої маркетингової дослідницької мережі TNS опублікувала дані про відвідуваність сайтів українськими користувачами в 2018 р. Перші місця в рейтингу посіли пошукова система Google, відеохостинг YouTube, соціальна мережа Facebook і Вікіпедія. Російська соціальна мережа ВКонтакте за рік опустилася з 10 на 17 місце, а "Однокласники" - не потрапила до ТОП-25. Більше 74% користувачів заходять в інтернет зі смартфонів, а 45% назвали його основним пристроєм. У 2017 р. ці показники склали 56% і 27% відповідно. 9 позицій із ТОП-25 займають інтернет-магазини й торгові майданчики.

No comments:

Post a Comment