January 14, 2019

13.01.2019: Укроборонпром підписав контракт на закупівлю турецьких бойових безпілотників


Укроборонпром підписав контракт на закупівлю турецьких бойових безпілотників
Укроборонпром підписав контракт на закупівлю турецьких бойових БПЛА
  • Укроборонпром підписав контракт на закупівлю турецьких бойових безпілотників.
  • Колишній голова СБУ Смешко балотуватиметься в президенти.
  • Президент Порошенко відвідав Вінницю в рамках "Томос-туру".

В Україні

  • Про свій намір балотуватися в президенти заявив колишній голова СБУ Смешко. У складі його політичної сили "Сила й честь" – колишні співробітники спецслужб і військові, в тому числі одіозний голова Антитерористичного центру при СБУ Маліков. Смешко обіймає пост радника президента Порошенка з серпня 2014 р.
    Президент Порошенко виїхав у "Томос-тур" містами України. У неділю він відвідав Вінницю. Більшість експертів і політичних аналітиків уважають ці дії веденням передвиборної кампанії "втемну", оскільки до моменту реєстрації кандидатом він не зобов'язаний звітувати про витрати коштів.
  • Укрспецекспорт підписав контракт із турецьким виробником безпілотників про закупівлю партії ударних БПЛА "Байрактар", а також боєприпасів до них. Турецькі фахівці проведуть навчання українського персоналу і здійснюватимуть гарантійне обслуговування комплексів. На думку низки експертів, турецькі БПЛА не розраховані на ведення активних воєнних дій на Донбасі, де Росія розгорнула потужну систему ПРО, їх може бути використано лише в протипартизанських діях і патрулюванні. Про поставки "Байрактарів" до України було оголошено під час офіційного візиту президента Порошенка до Туреччини в листопаді 2018 р.

Війна

  • Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, минулої доби внаслідок бойових дій отримали поранення 2 українських військовослужбовців. Окупанти обстріляли позиції українських військ зі стрілецької зброї і гранатометів в околицях Донецька: Красногорівці, Пісках, Опитному, Новомихайлівці, на приморській ділянці фронту: в Лебединському і Гнутовому, поблизу КПВВ "Новотроїцьке" на трасі Донецьк-Маріуполь, на Світлодарському виступі, в Станиці Луганській, а також у районі траси Р-66 "Бахмутка" в Новотошківському, де окупанти вели обстріли із гармат БМП.
    За повідомленням української сторони так званого "Спільного центру з контролю і координації" (СЦКК), 12 січня поблизу Чермалика на південній ділянці фронту на окупованій території було обстріляно безпілотник ОБСЄ, який виконував плановий політ. Спостерігачі ОБСЄ повідомили про великі скупчення військової техніки окупаційних військ поблизу Луганська, в тому числі САУ, РСЗО "Град", танків і ствольної артилерії.

Україна і світ

  • МЗС Німеччини звернулося до німецьких компаній із пропозицією не відповідати на листи, розіслані посольством США, в яких містяться попередження про застосування до них санкцій у зв'язку з участю у будівництві російських газопроводів - «Північного потоку-2" і "Турецького потоку".

No comments:

Post a Comment