December 31, 2018

30.12.2018: 31 грудня в Україні розпочинається президентська передвиборна кампанія

31 грудня в Україні розпочинається президентська передвиборна кампанія
31 грудня в Україні розпочинається президентська передвиборна кампанія

  • 31 грудня в Україні розпочинається президентська передвиборна кампанія.
  • За 11 місяців дефіцит зовнішньої торгівлі товарами склав $ 11,8 млрд.
  • Окупанти не дотримуються перемир'я на Донбасі.

В Україні

  • В Україні офіційно розпочалася кампанія з виборів президента. Центральна виборча комісія прийматиме документи від кандидатів із 31 грудня по 3 лютого, перший тур виборів відбудеться 31 березня.
  • Нацбанк повідомив, що платіжний баланс за підсумками листопада було зведено з профіцитом $1,3 млрд, за 11 місяців 2018 року – з профіцитом у $1,1 млрд. Дефіцит поточного рахунку за 11 місяців склав $ 4,4 млрд, у порівнянні з $1,7 млрд за аналогічний період минулого року. Деякого поліпшення показників удалося досягти за рахунок рекордного врожаю кукурудзи, тоді як надходження від експорту металу знизилися за рахунок погіршення світової кон'юнктури й погіршення умов із відправкою через порти Азовського моря у зв'язку з агресивними діями Росії. Надходження від експорту товарів за 11 місяців зросли на 10% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склали $39,5 млрд, імпорт також зріс на 15,5% до $51,3 млрд.
    Завдяки купівлі валюти на ринку і надходження кредитних коштів від МВФ, Єврокомісії і під гарантії Світового банку, міжнародні резерви зросли до $20,7 млрд, що покриває 3 місяці критичного імпорту.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі бойові дії відбулися в районі села Водяне в околицях Маріуполя і вздовж траси Р-66 "Бахмутка в Луганській області – у Новотошківському і Кримському. В результаті мінометного обстрілу поранено 2 українських військових.
  • Міністерство у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомило, що сім'ям моряків, захоплених у полон російськими військовими суднами при проходженні Керченської протоки, виплачено компенсацію в розмірі 100 тис. грн.

Україна та світ

  • Канцлер Австрії Курц уважає, що санкції проти РФ може бути скасовано поетапно тільки після встановлення режиму припинення вогню і підтримки перемир'я.

Тренди

  • Генеральна прокуратура активно співпрацює з російською владою, про що свідчить статистика видачі підозрюваних у РФ: у 2017 р – 8 осіб, у 2018 р – 10, у тому числі учасник бойових дій на Донбасі у складі добровольчих підрозділів Тумгоєв, виданий за запитом ФСБ.

No comments:

Post a Comment