December 23, 2018

22.12.2018: Рева заявив, що за кордоном працює до 12 млн українців


Рева заявив, що за кордоном працює до 12 млн українців
Рева заявив, що за кордоном працює до 12 млн українців
  • Міністр соцполітики Рева заявив, що за кордоном працює до 12 млн українців.
  • Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо порушення прав людини в окупованому Криму.
  • Приватбанк подав апеляцію на рішення Високого суду Лондона за позовом до Коломойського й Боголюбова.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закон про перейменування релігійних організацій, які віднині зобов'язані вказувати в назві країну, де знаходиться їх центр управління, якщо це країна-агресор – Росія. Українська православна церква Московського патріархату формально є незалежною від Руської православної церкви (РПЦ) організацією, тому примусити її до зміни назви буде проблематично. Патріарх і прес-служба УПЦ МП заявили, що категорично відмовляються змінювати назву.
    Більшість політологів і експертів вказують, що Росія розхитуватиме внутрішньополітичну ситуацію перед виборами, використовуючи тему розколу православної церкви. Одним із найболючіших питань буде переділ церковної нерухомості й майна, особливо у випадку масового переходу парафій в об'єднану Православну церкву в Україні (ПЦУ).
  • Окружний адмінсуд Києва скасував наказ МОЗ про звільнення ректора Київського медичного університету Амосової. Міністерство вже двічі звільняло Амосову, але вона щоразу відновлювалася на посаді за рішенням суду.
  • Міністр соцполітики Рева оголосив, що виплату пенсій за грудень профінансовано повністю, а на виплату січневих пенсій у Пенсійному фонді грошей немає. Крім того, міністр заявив, що за кордоном на постійній основі працюють 3,2 млн українських громадян, іще 7-9 млн – на тимчасових роботах.
  • Перший заступник голови НБУ Чурій повідомив, що до кінця року золотовалютні резерви України зростуть до 20,4 млрд за рахунок кредиту на суму $400 млн, узятого під фінансові гарантії Міжнародного банку. Такий розмір міжнародних резервів буде максимальним із січня 2013 р, проте цього року й наступного на Україну чекають найбільші в історії країни виплати з погашення та обслуговування держборгу. Крім того, з січня 2013 р по жовтень 2018 р держборг у гривні виріс у 4 рази з 0,53 трлн грн до 2,09 трлн грн. Сукупний держборг на кінець 2017 році становив майже 72% ВВП.

Війна

  • На Донбасі вже кілька днів зберігається відносне затишшя – окупанти знизили кількість та інтенсивність обстрілів. Позиції українських військ було обстріляно з мінометів лише один раз – у селищі Водяне в околицях Маріуполя. Перестрілки з використанням стрілецької зброї і гранатометів відбулися в околицях Донецька, в Новотошківському на трасі Р-66 "Бахмутка" і на приморській ділянці фронту. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, українська армія минулої доби втрат не зазнала.

Україна та світ

  • Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію про права людини в окупованому Росією Криму, в якій закликала забезпечити права людини і свободи незаконно засуджених у Криму і на території РФ політв'язнів, в тому числі право на медичну допомогу, доступ лікарів і фахівців міжнародних організацій для перевірки стану здоров'я. ООН висловила глибоку стурбованість затриманнями й арештами українських громадян, у тому числі політв'язнів Сенцова, Балуха й Куки.
  • Приватбанк подав апеляцію на рішення Високого суду Лондона за позовом до колишніх власників Боголюбова й Коломойського. Суд першої інстанції визнав невідповідною юрисдикцію позову, хоча й визнав, що банк став жертвою шахрайських дій. Загальна сума претензій банку до колишніх власників становить близько $3 млрд.

No comments:

Post a Comment