October 22, 2018

21.10.2018: Гройсман визнав, що без кредиту МВФ на Україну чекає дефолт.

Гройсман визнав, що без кредиту МВФ на Україну чекає дефолт.
Гройсман визнав, що без кредиту МВФ на Україну чекає дефолт.

  • Гройсман визнав, що без кредиту МВФ на Україну чекає дефолт.
  • Поліція відкрила провадження за фактом розміщення на Закарпатті реклами "Зупинимо сепаратистів!".

В Україні

  • Прем'єр-міністр Гройсман заявив, що уряду вдалося домовитися про підвищення ціни на газ для населення всього на чверть. Гройсман обґрунтував дії Кабміну "необхідністю запобігти дефолту й банкрутству країни". Таким чином, він визнав, що економічна політика влади провалилася і повністю залежить від зовнішніх вливань. Вимога МВФ про зростання тарифів на газ до "імпортного паритету" залишилася в силі, отже, подальше зростання цін неминуче.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі внаслідок обстрілів отримали поранення троє українських військовослужбовців. Окупанти застосували міномети проти захисників Кримського в районі траси Р-66 "Бахмутка" і в околицях Маріуполя – у Водяному й Широкиному. Усією лінією фронту від Азовського моря до Щастя відбулися перестрілки із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ Клімкін назвав провокацією розміщення в декількох населених пунктах на Закарпатті зовнішньої реклами із закликом "Зупинимо сепаратистів!". Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом цих дій.
  • На місцевих виборах у Польщі лідирує правляча партія "Право і Справедливість", на другому місці – коаліція партій "Громадянська платформа" і "Новочесна", представник якої переміг на виборах у столиці Варшаві.

No comments:

Post a Comment