September 29, 2018

28.09.2018: Кабмін не підвищуватиме ціни на газ для населення до 18 жовтня

Кабмін не підвищуватиме ціни на газ для населення до 18 жовтня
Кабмін не підвищуватиме ціни на газ для населення до 18 жовтня

  • Кабмін не підвищуватиме ціни на газ для населення до 18 жовтня.
  • Україна отримає в 2019 р від США військову допомогу в розмірі $250 млн.
  • Тимошенко пообіцяла в разі своєї перемоги на виборах ліквідувати Нафтогаз і вибити борги з Газпрому.

В Україні

  • Згідно з повідомленнями ЗМІ, Кабмін ухвалив рішення про подовження до 18 жовтня режиму пільгових цін на газ для населення. Підвищення цін неодноразово анонсувалося чиновниками і є однією з основних вимог МВФ на переговорах із Україною про продовження кредитування.
  • З колишнього очільника Держфіскальної служби Насірова суд зняв електронний браслет. Адміністративний суд відхилив апеляцію НАБУ щодо визнання дійсним аудиту, на підставі якого проти компанії Трейд Коммодити і чиновників Міністерства оборони було відкрито кримінальне провадження щодо закупівлі палива за завищеними цінами. Бойовика Антимайдану Кромского ( "Топаза") суд випустив із в'язниці після відбуття всього двох років ув'язнення на підставі "закону Савченко", скасованого Верховною Радою ще 2017 р.
  • Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом видачі угорським консульством у Берегові паспортів етнічним угорцям, котрі живуть на Закарпатті.
  • За 8 місяців поточного року до бюджету надійшло 11,8 млрд грн військового збору, що майже на чверть більше, ніж у минулому році. Збір стягується з доходів фізичних осіб, його зростання безпосередньо пов'язане з підвищенням мінімальної зарплатні.
  • Держказначейство так і не виплатило експортерам повністю відшкодування ПДВ за вересень і планує погасити його лише у понеділок, 1 жовтня. В останню торгову сесію місяця всі учасники зовнішньоекономічної діяльності намагалися закрити виплати за контрактами, а гривні на ринку не вистачало, що й привело до незначного зміцнення курсу національної валюти: 28,27 ₴/$ (-0,03 грн), 32,73 ₴/€ (-0,40 грн), 4,31 ₴/10 (+0,01 грн).

Війна

  • За минулу добу на Донбасі внаслідок обстрілу поранено 4 українських військовослужбовців. Окупанти обстріляли зі ствольної артилерії і мінометів позиції українських військ у районі Світлодарська і на приморській ділянці фронту, а на КПВВ Гнутове під обстріл потрапили й мирні жителі. Перестрілки з використанням стрілецької зброї, гранатометів, гармат БМП і зенітних установок відбулися в багатьох місцях усією лінією фронту. Кількість порушень режиму припинення вогню окупантами різко зросла в порівнянні з відносно спокійним початком тижня.
  • Новим заступником голови моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі призначено Етерінгтона – функціонера організації, котрий брав участь у місіях в різних країнах, в тому числі в Південному Судані. Термін повноважень чинного заступника голови місії Хуга закінчується 31 жовтня.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ РФ Лавров у виступі на Генеральній Асамблеї ООН іще раз підтвердив, що єдиний формат миротворчої місії на Донбасі, на який Росія готова погодитися, – це збройна охорона спостерігачів ОБСЄ і тільки уздовж "лінії розмежування". Він заявив, що "Київ тішить себе ілюзією введення на Донбас окупаційних сил за підтримки Заходу замість діалогу з Донецьком і Луганськом".
  • Президент Трамп підписав військовий бюджет США, що передбачає військову допомогу Україні в розмірі $250 млн.

Тренди

  • Кандидат у президенти, лідер партії Батьківщина Тимошенко пообіцяла в разі своєї перемоги на виборах захистити від продажу національне надбання – українську газотранспортну систему, розвивати власний видобуток, ліквідувати корупційну надбудову – "Нафтогаз" і вибити всі борги з Газпрому. Вона стверджує, що Газпром винен Україні, а не Нафтогазу, тому премії керівництву українського газового монополіста незаконні.
  • Чиновники Кабміну обіцяють підвищення середньої зарплати в Україні до 15 тис. грн протягом 4-5 років. За твердженням міністра соцполітики Реви, українці отримують у Польщі в середньому 19200 грн на місяць, а на роботу за кордон, за даними Держприкордонслужби, виїхали понад 3,2 млн осіб.

No comments:

Post a Comment