September 23, 2018

22.09.2018: Партія "Основа" висунула олігарха Таруту кандидатом у президенти


Партія "Основа" висунула олігарха Таруту кандидатом у президенти
Партія "Основа" висунула Таруту кандидатом у президенти
  • Партія "Основа" висунула олігарха Таруту кандидатом у президенти.
  • Угорщина виступає проти автоматичного подовження антиросійських санкцій.
  • Росія готова самостійно фінансувати "Північний потік-2" у разі санкцій США.
  • На Донбасі з початку року загинули 34 мирних жителі.

В Україні

  • У Києві відбувся з'їзд партії "Основа", який висунув її лідера, олігарха Таруту, кандидатом у президенти. Партія веде агресивну рекламну кампанію – по всій Україні на білбордах розміщено заклики до "компромісу". Низка експертів вважає Таруту і його партію сателітним проектом лідера Батьківщини Тимошенко, яка очолює президентські рейтинги. Проект розраховано на збір голосів проросійського електорату, що напевно знизить результати третього номера рейтингу – співголови Опозиційного блоку Бойка.
  • Президент Порошенко в інтерв'ю газеті Rheinische Post заявив, що Росія впливає на політичні сили в Україні й активно втручається в майбутні вибори.

Війна

  • На Донбасі окупанти не припиняють обстрілів позицій українських військ із мінометів і гармат БМП на південній ділянці фронту і в районі Світлодарська, перестрілки із застосуванням стрілецької зброї відбулися по всій лінії фронту. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, за минулу добу втрат серед українських військовослужбовців не було. Місія ОБСЄ повідомила про зростання під час "шкільного перемир'я" порушень режиму припинення вогню – за два тижні їх кількість зросла на 30%. З початку року на Донбасі в результаті бойових дій і підривів на вибухових пристроях загинули 34 і поранені 148 мирних жителів.

Україна та світ

  • Очільник МЗС Угорщини Сийярто виступає проти автоматичного подовження антиросійських санкцій і наполягає на проведенні дискусій у ЄС із цього питання. Сийярто в інтерв'ю російському пропагандистському каналу Russia Today заявив, що позицію Угорщини поділяє і влада Італії. Рішення про подовження європейських санкцій іще на півроку має бути прийнято на початку січня 2019 р
  • Президент РФ Путін проінформував уряд Німеччини, що Росія готова повністю взяти на себе фінансування газопроводу "Північний потік-2" у разі запровадження американських санкцій. Президент Порошенко заявив, що збільшення поставок газу з РФ приведе Європу в пастку газового шантажу з боку Москви, і стверджує, що транзитних можливостей української ГТС цілком достатньо для перекачування російського газу.

No comments:

Post a Comment