July 16, 2018

15.07.2018: Порошенко знову обіцяє автокефалію українським православним

Порошенко знову обіцяє автокефалію українським православним
Порошенко знову обіцяє автокефалію українським православним

  • Порошенко знову обіцяє автокефалію українським православним.
  • За твердженням президента FIFA, чемпіонат світу змінив ставлення до Росії.

В Україні

  • Комерційний директор Нафтогазу Вітренко заявив, що компанія вийде на тристоронні переговори з Газпромом за участі ЄС із пропозицією про рівні прозорі умови транзиту для всіх учасників, у тому числі, для транзиту та бронювання потужностей прокачування українською газотранспортною системою.
  • Президент Порошенко заявив на церковному сході у Зарваниці, що автокефалія української православної церкви є питанням національної безпеки та незалежності. Він стверджує, що церква – "один зі стовпів української нації, української держави", проте не йдеться про створення "державної церкви". Церква, за його словами, має бути незалежною від держави, особливо "держави іноземної".

Війна

  • Минулої доби ситуація на Донбасі не змінилася – окупанти обстріляли позиції українських військ усією лінією фронту з легких озброєнь, а на південній ділянці фронту у районі Талаківці – із міномета. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок обстрілів поранений український військовослужбовець. Представник України на переговорах із врегулювання у Мінську Геращенко заявила, що окупанти порушили "хлібне перемир'я" протягом цього тижня понад 300 разів.

Україна й світ

  • У Росії завершився чемпіонат світу з футболу, який, на думку багатьох експертів, дозволив президенту РФ Путіну прорвати міжнародну блокаду – із ним зустрілися багато лідерів держав. Президент міжнародної федерації футболу (FIFA) подякував Росії за проведено "свято" та підкреслив, що чемпіонат "змінив ставлення до Росії". Під час фінального матчу на поле прорвалися учасниці скандальної групи Pussy Riot, які вимагали від російської влади звільнення політв'язнів.
  • Міністри закордонних справ "великої сімки" закликали Росію до співпраці зі слідчими органами Нідерландів та Австралії для вирішення всіх питань щодо катастрофи авіалайнера MH17, який було збито ракетою російського комплексу ППО "Бук-М1" у небі над Донбасом.


No comments:

Post a Comment