July 04, 2018

03.07.2018: Депутати розширили права кредиторів для "відновлення кредитування"

Депутати розширили права кредиторів для "відновлення кредитування"
Депутати розширили права кредиторів для "відновлення кредитування"

  • Депутати розширили права кредиторів для "відновлення кредитування".
  • На думку міністра Реви, за кордоном працюють понад 12 млн українців.
  • Глава ФГВФО Ворушилін запропонував скасувати держгарантії на валютні вклади.
  • Окупаційна влада Криму продала три "націоналізованих" українських санаторія.

В Україні

  • Верховна Рада прийняла закон про відновлення кредитування, що поданий Нацбанком. У ньому розширено права кредиторів та іпотекоутримачів, посилено відповідальність поручителів, банкам забезпечено доступ до інформації про кредитну історію позичальників, вдосконалено механізми позасудового врегулювання спорів. Крім того, відчуження предмету іпотеки буде неможливо без згоди банку, у тому числі при спадкуванні майна.
    Закон про ринки капіталу й товарні біржі для торгівлі сільгосппродукцією та енергоносіями, а також ф'ючерсами, було відхилено.
    Фракція "Народного фронту" не змогла протягнути через непрофільний закон про аліменти статтю про надання пільг на ввезення обладнання для відновлюваної енергетики, яка, на думку опозиційних депутатів, у першу чергу вигідна підприємствам олігарха Ахметова.
  • Глава Фонду гарантування вкладів фізосіб Ворушилін запропонував скасувати державні гарантії на валютні депозити.
  • Згідно з оцінкою міністра соцполітики Реви, за кордоном постійно працюють понад 3,2 млн українських громадян, ще понад 9 млн виїжджають щорічно на сезонні роботи. Він заявив, що одними з основних проблем ринку праці є розрив між попитом і пропозицією на кваліфіковану робочу силу, високий рівень безробіття серед молоді та неможливість працевлаштування для внутрішньо переміщених осіб.
  • Держказначейство повідомило, що за підсумками першого півріччя відставання від плану надходжень до бюджету становить 14,3 млрд грн, при цьому, порівняно із минулим роком, зростання доходів бюджету сягнуло 13,7%.
  • Перед вихідним днем ​​у США активність на ринку була невеликою через неможливість укладення контрактів на продаж валюти в день проведення сесії – лише деякі клієнти готові були працювати на умовах виплати на наступний день (TOM): 26,30 ₴/$ (+0 , 07 грн), 30,68 ₴/€ (+0,12 грн), 4,16 ₴/10 (+0,01 грн).

Війна

  • Упродовж минулої доби інтенсивність бойових дій на Донбасі не знизилася. Окупанти ведуть провокаційні обстріли позицій українських військ зі стрілецької зброї і гранатометів, на деяких ділянках – із керованих протитанкових ракетних комплексів. За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, у результаті боїв втрат серед військовослужбовців за попередню добу не було. У харківському шпиталі помер морський піхотинець, який зазнав поранень під Маріуполем 27 червня.

Україна й світ

  • У Криму окупаційна влада продала три санаторії – "Місхор", "Ай-Петрі" і "Дюльбер", що були "націоналізовані" після окупації півострова. Власником виявилася фірма-"прокладка", керівництво якої ЗМІ пов'язують із міністерством оборони РФ.
  • Українського політв'язня Клиха правозахисники знайшли у психіатричній лікарні. Ще один український громадянин, якого було викрадено у Білорусі та насильно перевезено до Росії – Гриб, повідомив про знущання над ним під час етапування із СІЗО.

Тренди

  • Згідно з опитуванням, яке провели служба "Соціс", центр "Соціальний моніторинг" і Український інститут соцдосліджень наприкінці червня, у разі проведення парламентських виборів найближчим часом, до Верховної Ради потрапили б 9 партій. Лідером рейтингів є "Батьківщина" із 12% підтримки, слідом за нею йдуть "Опозиційний блок", "Громадянська позиція" та Радикальна партія, яких підтримують близько 7% респондентів. Партія президента Порошенка – БПП посіла лише 6 місце. На вибори точно підуть близько 30% опитаних, ще 45% – назвали свою участь можливою. Не підуть голосувати 19%, а 7% – не змогли відповісти на запитання.

No comments:

Post a Comment